У Любомлі підприємці вимагали відновити роботу ринку. ВІДЕО

15 Травня 2020, 09:15
У Любомлі підприємці вимагали відновити роботу ринку 3174
У Любомлі підприємці вимагали відновити роботу ринку

Серед багатьох торговельних закладів, яким дозволили відновити свою діяльність з 11 травня, не було промислових ринків, хоча про це просили чимало підприємців, котрі там торгують.

Країною прокотилася хвиля протестів проти таких обмежень, осторонь не залишилися й представники Любомльщини. Про це повідомляє Наше життя.

Ще наприкінці минулого тижня любомльські підприємці направили звернення до міської ради, а згодом і райдержадміністрації. Проте, відповідь була очікувана: допоки не буде відповідного дозволу з Києва, промисловий ринок буде закритим.

З такою позицією місцевої влади залишалося чекати на якісь зрушення в інших регіонах держави, де також представники самого «малого бізнесу» намагалися відстояти своє право на працю. Їх логіка цілком зрозуміла: всі торгові заклади, навіть такі, площа яких ледве дозволяє вмістити двох-трьох відвідувачів, відкрили, а величезні території ринків, що знаходяться просто неба, залишаються під забороною карантинних заходів.

«В супермаркетах скупчення людей значно більше, аніж біля наших контейнерів, проте на це ніхто не звертає уваги, – зауважує підприємець Віктор. – Окрім магазинів, відкрили всі заклади обслуговування населення – кав’ярні, ресторани, перукарні, салони краси, ремонти, а про ринки мова не ведеться. А свого часу, самі депутати в розпал карантину, проводили сесії на відкритій території, зазначаючи, що це саме безпечне місце. Чи це не дискримінація? Тим більше, що ніяких пільг нам не передбачили, звільнень від сплати податків немає, а годувати сім’ї та дітей треба…».

Тим часом в деяких регіонах, де «ринковий» рух надто розвинутий, місцева влада взяла ініціативу в свої руки. В постановах та інших документах, як і стверджували наші підприємці, жодного слова про заборону чи дозвіл торгівлі на ринках не згадується.

Всі запити до центральної чи місцевої влади закінчувалися висновком щодо дотримання санітарних та карантинних вимог, тому окремі органи місцевого самоврядування таки дозволили торгівлю на промислових ринках. Але з виконанням всіх вимог карантину, відповідним контролем та додержанням санітарних правил.

Читайте також: У Любомльській громаді дозволили торгівлю на ринках, проте з обмеженнями

Любомльські підприємці запропонували місцевій владі свій план виходу із карантину, який передбачає відкриття промислового ринку із 23 травня. Для цього вони готові забезпечити санітарні умови біля кожної торгової точки, слідкувати за дотриманням правил, а в разі порушення будь-яких приписів понести відповідальність згідно законодавства.

«Ви маєте нас зрозуміти і підтримати, адже ми не хочемо самовільно відкривати свої торговельні контейнери, шукати прогалини в законодавстві, як це зробили багато хто із відомих бізнесменів, – заявили в кабінеті Любомльського міського голови місцеві підприємці. – Але, якщо ніхто нам не піде назустріч, ми готові й на такі кроки…».

Коментарі
15 Травня 2020, 22:30
Переглянув відео, все стандартно:<br/>Підприємці: - дайте нам працювати!<br/>Держтрутні: сєгодня в завтрашній дєнь...<br/>Нічого не міняється. Ситий держтрутень ніколи не зрозуміє простої людини, бо йому зарплата капає незалежно від того чи є вірус чи ні, земелька деребаниця, магазини ставляться, проценти капають, муткі мутяться пацани крутяться) От якби держтрутням зарплату з пару місяців не заплатити і процент не капав о тоді був би рух) то тільки перед виборами вміють п.ця втравити, а як реально треба людям допомогти то &amp;quot;сегодня в завтрашній дєнь...&amp;quot;
16 Травня 2020, 11:56
Є затвежений урядом план карантину,Міністерством охорони здоров’я ,який місцева влада немає такого права юридично і фактично переступити і прийняти рішення рішення всупереч закону!!! А щоб ти чудо тупориле казало б тоді,коли як в Італії,Іспанії,Франції коли вчасно не зупинили карантин ,де за добу помирало до 500людей,лікарні ,морги переповнені військові забирали трупів і спалювали,де ще по сьогоднішній день не зняті заходи по карантину.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024