Волинські активісти готові блокувати «Ягодин» та інші міжнародні пункти пропуску

14 Березня 2017, 12:27
2201

Люди перекриють рух також на «Устилузі» та «Доманово», якщо силовики не звільнять усіх затриманих учасників торговельної блокади на Донбасі.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

Нагадаємо, ввечері 13 березня біля стін Волинської ОДА почали збиратися активісти на підтримку затриманих блокадників. Понад сотня активістів зайшли до адмінбудівлі, де зустрілися із губернатором Володимиром Гунчиком, очільником ГУНП в області Петром Шпигою та начальником УСБУ Волині Юрієм Фелонюком.

Активісти сформулювали вимоги, серед яких головна – до десятої ранку 14 березня звільнити затриманих блокадників. Також вони вимагають звільнити із посад главу МВС Арсена Авакова, заступника керівника Нацполіції В’ячеслава Аброськіна, голову СБУ Василя Грицака та його першого заступника Віталія Малікова.

Звернення із вимогами озвучив волонтер місії «Чорний тюльпан», депутат Луцької міськради Микола Собуцький. Також протестувальники підтримали поправку, запропоновану ветераном батальйону «Донбас» Богданом Пташником, що в разі невиконання вимог залишають за собою право продовжувати акції громадянської непокори.

Один із можливих сценаріїв озвучив активіст «Самооборони Волині» Олександр Ніколайчук, який запропонував заблокувати міжнародні пункти пропуску «Ягодин», «Устилуг» і «Доманове».

Близько 00:00 сьогодні, 14 березня, більша частина активістів покинула будівлю ОДА. За домовленістю, подальші дії вони узгодять після 10:00. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024