Мешканці Рівного та Гущі намагалися потрапити за лінію інженерних прикордонних споруд

12 Травня 2020, 19:06
Мешканці Рівного та Гущі намагалися потрапити за лінію інженерних прикордонних споруд 3228
Мешканці Рівного та Гущі намагалися потрапити за лінію інженерних прикордонних споруд

Удосконалення інженерного облаштування державного кордону викликає значний супротив правопорушників – організаторів протиправної діяльності через державний кордон, які підбурюють місцеве населення щодо необхідності демонтажу інженерних загороджень, а також здійснюють спроби їх пошкодження або знищення.

Про це повідомляють на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України у фейсбуці. 

11 квітня на ділянці відповідальності відділу «Рівне» Луцького прикордонного загону була чергова спроба місцевих мешканців прикордонних сіл Гуща та Рівне у кількості 25 осіб потрапити за лінію інженерних прикордонних споруд під виглядом здійснення риболовлі.

Попри роз’яснення правоохоронців щодо дотримання вимог чинного законодавства України з прикордонних питань, та офіційну відповідь, яка надійшла від Міністерства внутрішніх справ України щодо порядку пропуску за лінію інженерних прикордонних споруд, місцеві мешканці на тракторі та мотоциклах збили замок на шлагбаумі у місці пропуску, і поїхали в напрямку державного кордону.

Прикордонні наряди транспортні засоби правопорушників зупинили, а на місце події викликали наряд поліції для фіксації події та пошкодження державного майна.

Як стало відомо з оперативних джерел, зазначені особи причетні до протиправної діяльності на державному кордоні, пов’язаної з незаконним переміщенням цигарок.

Читайте також: У Києві дали відповідь, чи має бути загородження з «єгозою» на кордоні з Польщею

Часто-густо мешканці прикордоння, які причетні до контрабанди цигарок з України в Польщу, під виглядом рибалок чи проведення сільськогосподарських робіт відстежують рух прикордонних нарядів, щоб надалі безперешкодно здійснити протиправну діяльність.

Так, лише з початку 2020 року на цій ділянці спільно з польськими прикордонниками виявили 16 спроб незаконного переміщення через державний кордон понад 119 тисяч пачок сигарет, вилучили три човни, за порушення прикордонного режиму та злісну непокору законним вимогам прикордонників до відповідальності притягнули 11 осіб.

Упродовж 2019-2020 років на зазначеній ділянці державного кордону в межах Волинської області підрозділи Луцького прикордонного загону зафіксували чотири випадки спроб пошкодження інженерних загороджень. Останній подібний випадок зафіксували 7 квітня поблизу Висоцька, де прикордонники затримали та передали співробітникам поліції трьох місцевих мешканців за пошкодження інженерного загородження.

Коментарі
13 Травня 2020, 00:17
При савєтах, просто би - постріляли. Або, дайте їм вільно возити ту контрабанду через границю(від чого, вона перестане такою бути через насичення ринку з того боку), або - стріляйте. Підуть назад в калхоз.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром