Польща не планує подальшого послаблення карантину до 18 травня

09 Травня 2020, 14:29
2485

Польща з найближчого понеділка не переходитиме до наступного етапу послаблення коронавірусних обмежень.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на RMF24.

Уряд не хоче з нового тижня пом'якшувати заборони, тому що поки невідомо, які наслідки для здоров'я принесло, наприклад, відкриття в минулий понеділок торгових центрів.

Найближче ослаблення обмежень заплановане на 18 травня. Тоді мають відкритися тераси в барах, ресторанах і кафе. Також можуть бути ослаблені ліміти пасажирів у трамваях і автобусах. 

У середині квітня уряд оголосив чотириступеневий план повернення до нормального життя і скасування пов'язаних з коронавірусом обмежень. В першу чергу були відкриті ліси і парки. Більше людей могли заходити і в магазини, були ослаблені обмеження кількості людей в церквах.

Після травневих свят був введений другий етап послаблення карантину – у вихідні були відкриті будівельні магазини, також була дозволена діяльність готелів та інших місць розміщення – з відповідними обмеженнями. Також були відкриті деякі заклади культури: бібліотеки, музеї та художні галереї. З 6 травня також дозволили функціонувати яслам та дитячим садкам.

На третьому етапі повинні відкритися перукарні та косметичні заклади. Також дозволені спортивні заходи на відкритому просторі до 50 осіб. З 18 травня також повинні почати працювати ресторани.

На завершальному етапі планується відкрити масажні салони та солярії, тренажерні зали, фітнес-клуби, а також театри і кінотеатри.

За останніми даними, у Польщі зафіксували 15200 випадків коронавірусу, померли 756 осіб.

Читайте також:

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром