Любомльчан просять гідно віддати останню шану воїну Андрію Шинкаруку

21 Квітня 2020, 16:53
Андрій Шинкарук 5569
Андрій Шинкарук

Розповіли про любомльчанина Андрія Шинкарука, який в понеділок, 20 квітня, загинув у війні на сході України.

Про те, коли парубок пішов на війну, як рідні дізналися про його смерть та про прощання з героєм у фейсбуці написав волонтер Андрій Демянчук.

Допис без змін:

«Любомль мирно прокинувся після двох днів свята. А вчора, доки люди ще святкували, у місто прилетіла страшна звістка, в яку не хотілося вірити. Потім одне підтвердження, друге...

І в одній хаті, по вулиці Шевченка цілу ніч не погасло світло. Не тому, що продовжувалося свято, а тому, що закінчилося життя. Усю ніч лилися сльози і на ранок не висохли. І не висохнуть ще довго. І не втішаться чотири сестри ще довго. І не переболить мамі і бабусі ще довго.

Місто вчора мирно заснуло, і ніщо не порушувало спокійний сон і відпочинок. А що потрібно, щоб спати людині спокійно? Хтось скаже: чиста совість, відсутність проблем, тривог, страхів, переживань, тепло, затишок, постіль, тиша. Так. Більшість з нас це має і спить спокійно. Забуваючи, що нам потрібен ще захист. Від ворога. Захист, який забезпечують хлопці на Східному фронті. Забезпечують, платячи ціну, віддаючи сили, здоров'я, сон, спокій, затишок дому...і життя. Вони платять ціну, а ми безкоштовно користуємося цим захистом.

Під сумнозвісною Мар'їнкою загинув наш земляк Андрій Шинкарук. Немає свята для російських найманців і нам це свято роблять гірким. Він був одним із перших, хто пішов у першій хвилі мобілізації в 2014 році. Ми пам'ятаємо, як він повертався в 2015, але не для того, щоб залишитися вдома, бо пішов вчитися, і повернувся на війну уже офіцером. Офіцером і загинув.

Любомль, давайте спробуймо віддати молодому офіцеру останню шану, повагу, пам'ять, прийшовши на дорогу, з квітами, свічками, прапорами, коли він буде повертатися додому.

Ми робили це вже не один раз. Не думаю, що карантин стане нам на заваді. Довга дорога від початку Володимирської вулиці й до кінця вулиці Шевченка дозволить кожному стати на коліно через два метри.

Час вкажу, коли стане відомо точніше. Будьте готові, що повернення Героя може статися вночі. Ще буде прощання і похорон, про що теж додатково повідомимо».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024