Розпочали обов’язкову обсервацію громадян, які повертаються через «Ягодин»

14 Квітня 2020, 15:54
Розпочали обов’язкову обсервацію громадян, які повертаються через «Ягодин» 12886
Розпочали обов’язкову обсервацію громадян, які повертаються через «Ягодин»

На Волині розпочали обов’язкову обсервацію громадян, які повертаються з-за кордону.

Розпочати повну обов’язкову обсервацію в області вирішили на виконання рішення Державної комісії питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та постанови Кабінету Міністрів України №262, у якій прописаний порядок проведення обсервування. Про це повідомляють у Волинській ОДА.

Як відзначив 14 квітня міністр розвитку громад та територій України, заступник голови Державної комісії з питань ТЕБ та НС Олексій Чернишов, Україна, на жаль, лише на початку епідемії, адже прогнози розвитку і поширення інфекції у квітні – невтішні. Відтак, на сьогодні найголовніше завдання – мінімізація контактів з людьми, котрі прибувають з інших країн, а також дотримання карантину.

«Обсервація – один із вимушених кроків, аби почати говорити про послаблення карантинних заходів, починаючи вже з травня», – зазначив Олексій Чернишов.

В режимі відеоселектору участь у засіданні, що відбулося 14 квітня, взяв й голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко. Тож по завершенню засідання державної комісії, регіональна комісія з питань ТЕБ та НС прийняла відповідне рішення щодо Волинської області.

Читайте також: Чи готовий дитячий санаторій у Згоранах до обсервації заробітчан

Так, від 14 квітня, усі громадяни, які перетинатимуть кордон на пункті пропуску «Ягодин», повинні підписати згоду, після чого у супроводі поліції для усіх організують доїзд до місць обсервації.

Позаяк найбільше навантаження припадає на прикордонні області, в тому числі і Волинську, то Державна комісія ТЕБ та НС до цього процесу долучила суміжні області, які допомагатимуть з обсервацією. Зокрема, надаватимуть транспорт та додаткові місця для обсервації.

Зазначають, що на обсервацію громадян з Державного резервного фонду передбачені кошти, які надійдуть в місцеві бюджети.

Читайте також: Бізнес по-українськи: як наживаються на заробітчанах, які повертаються через «Ягодин»

Уряд Польщі змінює правила легалізації українців на «біометрії»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39