Любомльська лікарня отримала засоби захисту та ліки для боротьби з коронавірусом

03 Квітня 2020, 14:54
Любомльська лікарня отримала засоби захисту та ліки для боротьби з коронавірусом 4296
Любомльська лікарня отримала засоби захисту та ліки для боротьби з коронавірусом

Любомльська лікарня може прийняти 145 пацієнтів з коронавірусом. Допомогу, яку отримав заклад від обласної клінічної лікарні – вкрай необхідна.

А це – перша партія ліків, захисних засобів та виробів медичного призначення для убезпечення від інфікування лікарів та надання допомоги хворим на коронавірус. Про це повідомляє Кордон.

Як розповів виконувач обов’язків головного лікаря обллікарні Олександр Дудар, будуть і інші постачання подібного вантажу. Усе залежить від закупок, а з цим проблема, бо на ринку не завжди є все те, що потрібно сьогодні в період пандемії.

Серед привезеного – ендотрахіальні трубки для апаратів штучної вентиляції легень, оглядові рукавички, халати, бахіли, комбінезони, мило, дезрозчини, медикаменти тощо.

Завдяки принциповій позиції нардепа Ігоря Палиці з його фонду «Тільки разом» спрямують на ці потреби усіх районів області – 20 мільйонів гривень. З них 2 мільйони – в округ Ігоря Гузя. Крім того, ресурси передбачили і в обласному бюджеті.

За словами генерального директора ТМО Володимира Дибеля, вантаж розподілять між відділеннями, в яких лікуватимуть хворих на COVID-19.

Як зазначив Володимир Дибель, на сьогодні вже зібрали близько 40 відсотків потрібної сумина придбання апарата ШВЛ.

«Тішить, що до цієї справи долучаються, як представники бізнесу, та окремі установи, так і прості громадяни. Пообіцяли підтримку   й об’єднані територіальні громади», – зазначив він.







 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024