Відомо, яке підприємство намагалося вивезти через «Ягодин» медичні халати

02 Квітня 2020, 13:30
Медичні халати 2204
Медичні халати

На Волині Служба безпеки України запобігла спробі незаконного вивезення з країни масштабної партії товарів протиепідемічного призначення, заборонених урядом до експорту.

Правоохоронці 22 березня зупинили на митному посту «Ягодин» Волинської митниці вантажівку, що прямувала до однієї із країн Євросоюзу. 

Нагадаємо, під час митного огляду транспортного засобу виявили майже 40 тисяч медичних халатів з нетканого синтетичного волокна. Організатори оборудки намагалися вивезти продукцію за кордон, попри запроваджені урядом обмеження через епідеміологічну ситуацію в Україні. Вартість затриманої партії складає майже 42 тисячі євро.

Відбулося засідання суду по цій справі. Про це йдеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду про арешт майна, оприлюдненій 1 квітня на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Відповідно до товарно-супровідних документів продавець (він же і відправник) ТОВ «Фапомед Україна» (смт. Гоща, Рівненська область) транспортувало товари протиепідемічного призначення в режимі експорт, що необхідні до запобігання занесенню і поширенню на території України гострої распіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом у кількості близько 40 тисяч у ФРН.

Суд наклад арешт на усі майже 40 тисяч медичних халатів. Також арешт наклали й на вантажний автомобіль DAF, яким здійснювали перевезення халатів.

Читайте також:

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024