Гунчик проти створення госпітального округу на теренах Любомльського і Шацького районів

21 Лютого 2017, 18:42
1500

Упродовж кількох місяців на Волині не вщухали дискусії щодо питання про створення медичних госпітальних округів в області.

Про це та інше розповів голова Волинської ОДА та депутат від «Солідарності» в облраді Володимир Гунчик в інтерв’ю інтернет-виданню ВолиньPost.

Було багато емоцій, заяви про «геноцид». У підсумку подали у Кабмін 8 госпітальних округів. Цю ситуацію коментує Гунчик:

«Як депутат, залишаюся на позиції, що реально це має бути 3 округи. Чому Вінницька область – 3 округи, чому Рівненська – 3 округи? Так, є в Одеській, в Дніпропетровській по 5 округів. Але ж це не означає, що і в нас повинно бути 5 чи більше.

Є відповідні розрахунки і вимоги. Наприклад, народні депутати апелюють до того, що госпітальний округ створюють, коли обслуговується більше певної кількості хворих. Але в тій же постанові вказано, що центром госпітального округу повинен бути населений пункт, де більше 40 тисяч населення. І сьогодні МОЗ може дуже легко вносити правки в наші пропозиції.

Але не це головне. Головне те, що ми сьогодні хочемо звичайні районні лікарні віднести до статусу обласної лікарні. І якщо відверто казали, то справді Луцька міська лікарня має майже однаковий статус із обласною за кваліфікацією, обладнанням, кількістю відвідувань.

Є інші аргументи – знаходяться біля кордону і поруч курорти. Ми проаналізували ситуацію в Шацьку і в Любомлі.

Якщо в Шацькому національному парку за сезон буває 100-150 тисяч відпочивальників, то в медичних закладах обох районів стаціонарно пролікували у 2016-му лише 130 людей – жителів інших областей та 110 – з інших районів Волині. Це не той показник, який свідчить про необхідність утворення там центру госпітального округу.

Є питання іншого типу. В тій же Любомльській лікарні хірург повинен надавати допомогу на рівні обласної лікарні чи хоча б на рівні Луцької лікарні, а цього на сьогодні, на жаль, у районних лікарнях немає». 

Коментарі
22 Лютого 2017, 00:31
100% підтримую.....в Любомлі тільки укол давати уміють,чуть що то зразу на Луцьк відправляють)
22 Лютого 2017, 15:15
<p>Гунчик правий . Люди опомятайтесь .Вам же не кажуть що тоді дорога до Луцька вам буде закрита .А в Шацьку так як і в Любомлі тільки долічать до ручки . Вони думають тільки про відмивання грошей.</p>
25 Лютого 2017, 02:28
Гунчик придурок, думає тільки про себе скотина.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром