Увага! Шахраї фальсифікують шацьке масло

20 Лютого 2017, 12:56
1670

На жаль, існує багато способів дурити людей. І ось винайдено ще один.

9 лютого ц.р. відбувся аукціон по закупівлі масла «Селянського» відомим навчальним закладом Волині. Шацький молокозавод теж брав участь у ньому. Але переміг підприємець Сергій Джаджа із Старої Вижівки – запропонував масло …Шацького молокозаводу.

Диво дивнеє: цей підприємець ніколи не співпрацював із Шацьким заводом. Мало того, на аукціон представив посвідчення якості, яке Шацький молокозавод йому не видавав.

Адміністрація заводу негайно звернулася до консультанта системи держзакупівель системи ProZorro, атакож до контактної особи навчального закладу.

Результат: зрозумівши, що виявлений, підприємець С. Джаджа негайно написав відмову від договору на поставку продукції.

І це не поодинокий випадок, Несумлінні підприємці, не боячись кари, інколи видають сумнівний товар за продукцію авторитетного виробника. Якщо йдеться про масло Шацького молокозаводу, то воно винятково продається в мережі магазинів «Наш край» та ще по суботах у Луцьку біля «Глобуса». Тим часом на ринку біля замку Любарта, на Варшавському ринку та деяких інших можна натрапити на 3-4 точки, де, не кліпнувши очима та не почервонівши, продають казна-що з ящиків, на яких значиться шацьке підприємство.

Здебільшого несумлінні підприємці, фальсифікуючи документи, продають замість масла звичайні спреди, де домішана пальмова олія. А що це таке, можна дізнатися з «Вікіпедії»:  ця олія застосовується в миловарінні, при виготовленні маргарину, стеарину та як мастильна речовина при виробництві біопалива.

Такі підприємці не бояться ні суду Божого, ні людського. А боятися варто. Закон України Про захист від недобросовісної конкуренції»,

Статті 4  та 21, за неправомірне використання імені, комерційного (фірмового) найменування, торговельної марки (знака для товарів і послуг передбачають штраф, щонакладається у розмірі до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

П’ять тисяч неоподаткованих мінімумів – це 85 000 гривень.

Не кажучи вже про кримінальне переслідування.

Григорій НЕСТЕРУК

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39