«Ми будемо відстоювати створення округу на базі Любомльської ЦРЛ», – Володимир Дибель

20 Лютого 2017, 12:09
2388

Три, шість чи вісім госпітальних округів – на Волині досі не визначили точну кількість госпітальних округів.

Про це стало відомо під час ефіру телепередачі «Варто знати» на телеканалі «Нова Волинь» 14 лютого, – інформують Волинські новини.

Нагадаємо, на Волині триває дискусія щодо кількості госпітальних округів. Облдержадміністрація вирішила, що на Волині варто створити 3 округи, а народні депутати та депутати обласної ради наполягають, що така кількість – надто мала, адже віддалені села залишаться поза межею доступності.

До слова, під час візиту на Волинь виконувача обов’язків Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун посадовець зауважила, що «Київ не повинен наказувати» щодо кількості госпітальних округів, які повинні бути створені в області.

Отож, в ефірі начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк зазначив: коли подавали пропозицію на 3 округи, пропонувалося, що віддалені районні лікарні отримають статус лікарень інтенсивного лікування 1 рівня. Якщо ж буде більше округів, тоді частина цих лікарень стануть плановими.

«Ми шукаємо рішення», - переконує він.

Якими будуть заклади інтенсивного лікування 1 та 2 рівнів, досі сказати не можна, адже положення про ці заклади не затверджені. Зі слів Ігоря Ващенюка, лікарні інтенсивного лікування першого рівня будуть, скоріше всього, аналогічними центральним районним лікарням.

Володимир Дибель, генеральний директор Територіального медичного об'єднання Любомльського і Шацького районів, навів аргументи доцільності створення на базі ТМО госпітального округу:

«Ми будемо відстоювати створення округу на базі Любомльської центральної районної лікарні – центру ТМО з сучасним медичним обладнанням та висококваліфікованими кадрами. В Любомльському і Шацькому районах, через які проходять дві міжнародні траси, де знаходяться три пункти пропуску та розміщений відомий на всю Україну курорт – Шацькі озера, це є життєво необхідним».

Власне, на Волині досі не вирішили остаточно, скільки буде госпітальних округів та закладів інтенсивного лікування 1 та 2 рівнів. Проте, відомо, що менші лікарні стануть або ж пловими, або ж перепрофільовуватимуться на хоспіси або реабілітаційні центри.

Дивитися з 18.45 хв.

 

Коментарі
20 Лютого 2017, 23:00
Дибаль мооодець. Ми, Любомильчани його підтримуємо. Тільки троньте Любомльську Лікарню і тоді Ви побачите ЛНР. Любомльську Народну Республіку. Ми перекриємо все насвіті. Податки собиратимемо 100% і на митницях і з підприємців. А порошенківців гнатимемо до донбасу. Якщо хочите я себе назву, ви вже дістали наш НАРОД. БРЕХУН сидить і бреше!!! Дибаль ми за тобою. Молодець!
20 Лютого 2017, 23:06
Заткнися тобі вже ніхто не вірить Очкарік. Ми За Дибаля. Ви дибіли тільки троньте нашу Лікарню Шукатимете себе десь за кордоном. Не вірьте цим продажним чиновникам. Ганьба ПОРОШЕНКІВЦЯМ.
24 Лютого 2017, 04:46
сбу - ви де ??? тут заклики до сепаратизму линуть. Лнр- црл створюють, пора зайнятися організаторами !!!!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024