Зачернеччя: розмальована школа – наче арт-проект

19 Лютого 2017, 08:51
5208

У Зачернеччі місцевий художник розмалював школу патріотичними емблемами, ілюстраціями з книг та фрагментами з мультфільмів. Ексклюзивності приміщенням додають ручні вироби з дерева та світлиця зі старовинними речами.

Рівними рядами на вулиці зустрічає відвідувачів школи огорожа у вигляді кольорових олівців, – пише Кордон.

Інтер’єр не менш креативний. У фойє гості одразу можуть розмістити свій верхній одяг у гардеробі, збудованому в альтанковому стилі.

Дизайнерська робота педагогічного колективу закладу і творчих місцевих жителів змогла приховати всі недоліки дверей, меблів і стелі приміщення, які потребують заміни та капітального ремонту. Адже нещодавно відсвяткували вже й 50-ту річницю з дня заснування Зачернецької ЗОШ.

Коридори розфарбували у світлі яскраві кольори, що виграють мозаїкою.



У спортзалі у футбол грають браві козаки, щоправда… намальовані на стінах.




Є у школі й світлиця. Там – справжній музей національного надбання: старовинні ікони та картини, вишиванки, реманент, посуд і навіть ступа. Змоделювали з фанери також українську автентичну піч.

Поблизу кімнати з історичними пам’ятками села облаштували місце вшанування Небесної сотні та воїнів АТО.










У коридорах розвісили стенди шкільного парламенту, фототеки випускників та активістів школи. Є навіть ділянка із зірками навчального закладу, на зразок голівудської «Алеї Слави».

Рухаючись від класу до класу, щоразу зазираєш, наче у нову казку: все довкола розписане емблемами, ілюстраціями до творів, які учні вивчають, та фрагментами з мультфільмів. Їх, кажуть, малював уродженець села, художник В’ячеслав Поліщук.
















Не бракує й рослинності у кожному закутку.

Цікаве рішення знайшли щодо подачі питної води дітям. Із кранів її вживати не можна, то ж сконструювали спеціальний бачок, куди заливають водичку із криниць.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39