Поліція продовжує нести службовий обов’язок перед «Ягодином»

18 Лютого 2017, 20:42
2521

Відповідно до розпорядження штабу Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України про припинення обслуговування громадян та транспортних засобів за межами міжнародних пунктів пропуску автомобільного сполучення «Устилуг» та «Ягодин», прикордонні наряди з 17-го лютого 2017 року виставляти не будуть.

Відтак, контроль за формуванням черги здійснюватись не буде. Незважаючи на це, військовики продовжуватимуть нести свій службовий обов’язок перед самим пунктом «Ягодин», тобто перебуватимуть в так званій буферній зоні та регулюватимуть в’їзд в зону митного оформлення і прикордонного пункту пропуску, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Зі слів начальника ГУНП у Волинській області Петра Шпиги, задля недопущення надзвичайних ситуацій на пунктах пропуску необхідне реальне втручання поліції. Тим паче, що є відповідна вказівка Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 

Керівник нацполіції в області висловив пропозицію представникам місцевих органів влади до травня 2017 року, доки не буде внесено зміни до штатного розпису та затверджено додаткові посадові одиниці, забезпечити проживання та харчування працівників поліції, які контролюватимуть черги на пунктах пропуску. Своєю чергою, Шпига зобов’язується здійснити відбір людей, які б мали відповідні професійні навички. Орієнтовно – це 10 чоловік на кожен пункт пропуску.

«Вважаю, що функції регулювання повинна взяти на себе поліція, створивши постійно діючий пост. Але я, в межах своїх повноважень, протягом наступного тижня забороняю прикордонникам різко покинути митно-сервісну зону в пункті пропуску “Ягодин”. Наше спільне завдання – не допустити ніякого колапсу на кордоні», – зазначив Володимир Гунчик.

Коментарі
19 Лютого 2017, 12:10
Ніякого порядку не було і не буде. Тарифи зросли двічі - до 1000 грн (500 прикордонникам і 500 поліції). Любомльські блатні їдуть без черги. Щоб навести лад, треба питати людей і зробити, як у Польщі - штраф за зупинку у третьому ряду.
19 Лютого 2017, 19:53
треба зробити одну колейку і прописувати за допомогою талонів тоді ніхто в чергу не влізе а писати брехню всі вміють
21 Березня 2017, 02:40
Чи хоча б колись щось зміниться на наших границях так поліція контролє границю тільки що з цього поставили молодих хлопців віддуватися тому що інакше не скажеш ті старі шофера її і так не слухають роблять що хочуть бо мусять попасти на свою зміну з товаром патрульних за мало дурдом ще більший ніж був на границі по 10 годин люди стоять ті що не беруть участі в відповідних переїздах на зміни. Чи хоч хтось має вплив на те що тут робиться ?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024