Як у Забужжі майданчик відкривали і весну закликали

17 Лютого 2017, 08:28
4470

У середу, 15 лютого, у селі для наймолодших жителів відбулося відкриття довгоочікуваного ігрового майданчика, який встановили завдяки державній субвенції, що надійшла на Любомльщину за сприяння народного депутата Ігоря Гузя.

У Забужжі нові яскраві конструкції, прикрашені повітряними кульками та притрушені сніжком, так і манили малечу до себе. Але учні та вихованці дитсадка з нетерпінням чекали відкриття.




До речі, у цей день у село завітали представники районної влади, відділу освіти, Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», прикордонники з «Новоугрузького», а також гості із Польщі та пані зі Швейцарії.



Вони привітали дітей та батьків, педагогічний колектив зі Стрітенням та з відкриттям майданчика, а також вручили подарунки.

Опісля отець Іоан Крошитецький освятив атракціони.






Та гостинні забужани не хотіли відразу відпускати гостей. Для всіх присутніх юні аматори сцени спільно із сільським головою Олександром Геруном, директором Забузької школи Наталією Даниш, завідувачкою дитсадка Валентиною Сухою організували фольклорне свято: «Благослови, мати, весну закликати!», а на згадку подарували паперові корзинки з солодощами, виготовлені дітьми.

1

«За сприяння нардепа Ігоря Гузя у нас тепер є новенький майданчик, а завдяки співфінансуванню разом із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» ми встановили по класах 12 сучасних дошок. Бо наші вже за більше ніж сорок років відслужили своє, – зі словами вдячності звернулася до присутніх директор Наталія Даниш. – Кожна дошка була загорнута у цупкий папір, з якого й зробили оригінальні корзинки».

Юні аматори сцени перенесли присутніх у ті часи, коли дотримувалися народних традицій та вірили у різні прикмети.



Учні та вихованці дитсадка водили хороводи, співали веснянки, розповідали про звичаї та традиції на Стрітення і зачаровували всіх своїми таночками.



Цікаво те, що сценарій, який написала вчителька Ніна Шевчук, був побудований виключно на автентичних обрядодіях свого краю.

Непідробною щирістю, безмежною гостинністю, дружністю вразили забужани. А також підтвердили, що життя у глибинці вирує і діти – це інвестиція, в яку потрібно вкладати не лише гроші, а й душу.




1

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024