У Рівному вшанували мужніх захисників України

17 Лютого 2017, 06:46
1275

«Від діда-прадіда до батька і до сина живе і буде жити Україна». Естафета поколінь під такою назвою у день великого християнського свята – Стрітення Господнього відбулася у Будинку культури села Рівне.

Патріотичний захід був приурочений 28-ій річниці виводу військ із Афганістану та пам’яті героїв Небесної Сотні і тих бійців, які на сході України захищають рідну землю.

Учні місцевої школи зібралися, щоб поспілкуватися з живими свідками тих подій – воїнами АТО та вшанувати пам’ять загиблих.


За свою історію Україна перегорнула багато трагічних сторінок. Двоє учасників Другої світової війни Микола Михайлович Литвинюк та Василь Миколайович Мартинюк проживають на території сільської ради, статус учасника бойових дій у Чехословаччині мають Василь Оставненко, Віктор Васильчук, Валентин Клекотюк.

Афганістан, цю трагічну і нікому не потрібну війну, пройшов Артур Ахмедов. Долю батька продовжив син Сергій, який воював під Маріуполем, а його двоюрідний брат Павло Попов, житель Нововолинська, загинув під Волновахою в перші дні неоголошеної війни.

Роздумами та спогадами про пережите поділився з присутніми Микола Головко, учасник АТО, який зазнав поранення, вернувся в стрій і нині, демобілізувавшись, душею ще й досі там, на фронті.

Цікавими були розповідь та відповіді на запитання Сергія Ахмедова. Та найбільш хвилююче звучали материнські слова Лариси Мужилко, син якої Петро ще й досі тримає оборону на Сході.

Ведуча розповіла також і про наших односельчан – атовців Сергія Багнюка, Сергія Дубину, Юрія Короткова, Романа Козачука та Руслана Ушарука.

У рамках свята відбулася презентація літературно-мистецького альманаху «Променади Любомля», де у розділі «Учнівська муза» надрукований патріотичний твір дев’ятикласниці Тетяни Крижук «Із роздумів про Україну», який, до речі, був високо оцінений відомим волинським журналістом Олександром Хоменчуком.

Юнка майстерно виконала також і пісню-вітання для учасників свята.


А учні 5-6 класів подарували гостям свої малюнки-обереги та літературно-музичну композицію «Нам потрібне мирне небо».


Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром