У Любомлі відбулася презентація альманаху «Променади Любомля»

16 Лютого 2017, 11:16
4106

У середу, 15 лютого, на свято Стрітення у Любомльській районній бібліотеці для дорослих відбулася презентація літературно-мистецького альманаху «Променади Любомля», де зібрані поетичні та прозові твори 20 талановитих старших, молодших і зовсім юних авторів, які є жителями та уродженцями Любомльщини.


Ілюструвала видання також жителька м. Любомль, художниця і вчителька районної гімназії Оксана Богута. Окремої уваги заслуговує факт, що кошти для виходу у світ альманаху у волинському видавництві «Вежа-друк» на прохання організаторів надала Любомльська міська рада.

Ведучою заходу була науковий працівник музею, упорядник, редактор та одна з авторок альманаху Юлія Хвас. Вона зауважила, що, цікавлячись творчістю юних талантів, учнів шкіл, жителів нашого міста та району, виявила чимало літературних творів, вартих уваги своїми художністю, оригінальністю світобачення, самобутньою авторською інтонацією.

«І з виходом альманаху, сподіваємось, у нашому краї люди більше дізнаються, що літературний процес – це не щось таке віддалене і відділене, а твориться безпосередньо поряд із нами», – наголосила ведуча.

Гості зацікавлено слухали опубліковані у колективному збірнику твори в авторському виконанні. Своїм актуальним гумором та прозовою мініатюрою потішила присутніх письменниця, жителька м. Любомль Наталка Котович.


Елегійними, почуттєво-образними поезіями полонила увагу слухачів жителька м. Любомль, студентка Східноєвропейського університету ім. Лесі Українки, перспективна молода авторка Тетяна Мартинюк.

Фрагментом зворушливої прози для дітей здивувала присутніх талановита молода вчителька української мови та літератури Любомльської ЗОШ № 2 Ольга Сінькова.

Свої оригінальні вірші зачитав журналіст, завідувач відділом Любомльської районної газети «Наше життя» Володимир Філіпчук.

Дивовижно глибокі та змістовні поезії подарувала всім студентка Східноєвропейського університету ім. Лесі Українки, уродженка смт. Головне Анастасія Шнайдер.

Серед творчо-обдарованої учнівської молоді свої твори читали школярки місцевих шкіл Дарина Дігтярук, Марина Доротюк, Ольга Мариньоха.

Під час обговорення презентованого збірника із вітальними словами до його авторів та редакторів звернулися міський голова Роман Ющук, директор Любомльської районної бібліотеки Світлана Овдієвич, директор Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк, працівник районної газети «Новий погляд+» Галина Ващук, художниця, ілюстратор альманаху Оксана Богута.

1

Юлія Хвас зачитала відгук про нещодавно виданий альманах «Променади Любомля» від відомого українського письменника Йосипа Струцюка.

«Вихід літературно-мистецького альманаху в районі – явище рідкісне. Особливо для нашого тривожного і непевного сьогодення.

Не хочу тут перераховувати імен, особливо серед наймолодших, які вже засвідчують, що можуть не тільки вправно підібрати риму чи дотриматися того чи іншого поетичного розміру, але й створити цікаву метафору чи знайти у прозі відповідний ракурс для розкриття теми. Окремі навіть намагаються освоїти поширений як у Європі, так і на американському континенті верлібр. Для мене це особливо приємно».

На завершення літературно-мистецького заходу щирий музичний подарунок гостям зробила молода поетеса Тетяна Мартинюк, яка під власний гітарний супровід виконала пісню із репертуару відомого українського гурту «Kozak System» на слова Сергія Жадана «Коли вона» та пісню на слова Ліни Костенко «Між іншим».

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром