У Вишнівській школі варениковий флешмоб – 22 відра для бійців на Схід

10 Лютого 2017, 16:26
4776

Поки хлопці та чоловіки віджимаються і беруть участь у флешмобі на підтримку воїнів АТО, представниці прекрасної статі теж піклуються про захисників і продовжують свій – варениковий.

Ще зранку на кухні Вишнівської школи закипіла робота: головний організатор Людмила Лисенко з Валентиною Дударчук розпочали підготовку до кулінарних посиденьок: варили картоплю, парили капусту, вимішували фарш.

«На цей раз меню вдалося доповнити ще й гарніром: салатами зі столового буряка та моркви, а також накрутити сала з часником, аби наших захисників не брала застуда», – розповіла Людмила Миколаївна.

Велику організаторську роботу провів директор школи Володимир Міщук. Він ще в понеділок на лінійці оголосив про збір продуктів для приготування страв бійцям на Схід та розподілив, хто і що має принести.

«У мене на очі наверталися сльози, коли й учні молодших класів давали по три картоплини і цибулини. Вони ж ще маленькі, їм важко портфель із книжками нести, але хочуть теж хоч чимось допомогти», – поділилася побаченим кухар їдальні Валентина Іванівна.

Близько тридцяти людей, як ті бджілки, трудилися на спільну справу.

3

Діти старанно розмальовували відра та клеїли на них листівки з побажаннями.

1

А також знімали пробу з вареників.

1

Демобілізований боєць Юрій Корольчук із Любомля місив тісто, два Олександри із Вишнева – атовець Лисенко та волонтер Положевець – вправлялися з качалками.


Учениці старших класів творили вареникові шедеври та готували вітамінний запас захисникам – терли моркву та буряк, господині крутили голубці.






Директор школи варив вареники.


А сільський голова Віктор Сущик старанно різав сало та смажив його, а також допомагав жіночкам на кухні.

1


За кілька годин різні за віком та соціальним статусом люди, об’єднані спільною ідеєю, ведучи щирі розмови, наготували різної смакоти, не забуваючи додавати до кожної страви частинку своєї душі.


1

«Всі ми робимо хорошу справу, завдяки якій бійці на передовій відчувають себе потрібними. Хлопці розуміють, заради кого ризикують життям. Я бачила їхні вдячні очі, коли розвозила передачки. Для них дуже важлива наша підтримка. Завдяки цим домашнім смаколикам вони, хоч подумки, можуть потрапити в теплий дім до найдорожчих людей», – розповіла волонтерка з Любомля Оля Савош, в якої ця війна забрала брата Анатолія Федчишина.

Цього разу до кулінарних посиденьок долучилися й представники Любомльського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.


До речі, вони були організаторами благодійної акції «Валентинка для солдата», в якій активну участь взяли вихованці гімназії, ЗОШ №3, Сильнівської, Запільської, Радехівської шкіл та Любомльського професійного ліцею.

«Нехай кожне маленьке сердечко зігріє наших захисників, додасть сил та віри у перемогу», – підкреслили ініціатори акції.


Всі творчі доробки та приготовлені страви вже повіз на передову Олександр Положевець. А господині запевнили, що незабаром знову зберуться на шкільній кухні та наготують ще чогось смачненького.

Коментарі
10 Лютого 2017, 22:25
МОЛОДЦІ
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024