Особи, яких затримали прикордонники біля Гущі, виявилися не рибалками

29 Лютого 2020, 09:34
Прикордонник 4925
Прикордонник

Місцеві мешканці села Гуща під виглядом рибалок хотіли потрапити за лінію інженерних прикордонних споруд до річки Західний Буг.

Про це повідомляють на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби у фейсбуці.

Спочатку вони звернулись до прикордонників, аби ті їм надали дозвіл порибалити. Проте, коли чоловіки прибули до місця пропуску за лінію інженерних прикордонних споруд, з’ясувалось, що у них немає жодних знарядь для риболовлі.

За рішенням начальника прикордонного підрозділу наряд не пропустив осіб. Однак, місцеві мешканці проігнорували законні вимоги прикордонників та почали рухатись у бік державного кордону. На вимогу правоохоронців зупинитись та пред’явити документи, одна особа вдалась до втечі, двоє інших поводитися зухвало, нецензурно висловлювались та провокували прикордонників.

Читайте також: Прикордонники «​​Новогрузького»​​ влаштували стрілянину біля Гущі

В ході пошукових дій прикордонники здійснили три попереджувальних постріли вгору. В результаті двох правопорушників затримали, третьому вдалось втекти.

Як стало відомо прикордонникам з оперативних джерел, зазначені особи причетні до протиправної діяльності на державному кордоні, пов’язаної з незаконним переміщенням цигарок.

Часто мешканці прикордоння, які причетні до контрабанди цигарок з України в Польщу, під виглядом рибалок чи проведення сільськогосподарських робіт відстежують рух прикордонних нарядів, для того щоб в подальшому безперешкодно здійснити протиправну діяльність. Слід зазначити, що такі спроби вчиняються місцевими мешканцями населеного пункту Гуща не вперше. Протягом минулого року зафіксували п’ять таких провокацій.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024