У Бірківській школі змагалися «Спартіати» та «Афіняни»

28 Лютого 2020, 17:14
Змагання 3000
Змагання

На базі Бірківського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ст. Любомльської міської ради відбувся семінар на тему: «Самореалізація особистості вчителя та учня в навчальній діяльності».

Учитель історії та правознавства Леся Гром поділилася зі своїми колегами досвідом роботи у проведенні практичних занять на уроках історії. Присутні мали можливість переглянути відкритий урок у 6 класі «Античні Олімпійські ігри».

Урок проходив у вигляді змагань між командами «Спартіати» та «Афіняни», за програмою Олімпійських ігор. На початку уроку учасники гри згадали все, що вони знають про Грецію. Свої відповіді записали на стікерах, та створили плакат «Знаю».

Знайомство відбулося у вигляді розповідей про походження своїх імен. Дарина Маслянка продемонструвала презентацію «Програма Античних Олімпійських ігор». Капітани представили назви команд та розповіли про їх походження. Змагання почалися розминкою, на якій команди по черзі відповідали на запитання вікторини. У наступному завданні команди отримали картки з іменами грецьких богів, букви на яких було переплутано. З поданих букв потрібно було скласти імена богів та указати сферу, якою вони опікувалися.

Далі розпочалися змагання за програмою Олімпійських ігор: І етап «Біг» (кожна команда повинна була відповісти на запитання пов’язані з певною подією), ІІ етап «Боротьба» («Чорний ящик», знання і тлумачення крилатих висловів), ІІІ етап «Кулачні бої» (пояснення понять та термінів), ІV етап «Панкратіон» (знавців грецької мови), V етап «П`ятиборство» (відомі імена Стародавньої Греції), VI етап «Перегони на колісницях» («Вірю-не вірю»).

Продовженням семінару було обговорення питання якості та результативності підготовки та участі у конкурсах, перегляд презентації «Курси підвищення кваліфікації». Учасники заходу високо оцінили рівень проведеного уроку, відмітили, що вчитель використовує ефективні методи та прийоми організації роботи з дітьми. Зумів захопити не тільки школярів, а й присутніх. Зустріч була цікавою та продуктивною.

КУ «Методичний центр» висловлює подяку Лесі Гром за підготовку та проведення семінару.

Анна СКЛЯНЧУК,

учениця Любомльського ЗЗСО №2

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024