У Вишневі вчили, як допомогти учням з вибором професії

28 Лютого 2020, 11:48
Нарада керівників закладів освіти 1406
Нарада керівників закладів освіти

Начальниця відділу надання соціальних послуг Любомльського центру зайнятості Леся Матяшук взяла участь у нараді директорів загальноосвітніх навчальних закладів Вишнівської ОТГ.

Під час наради обговорювали питання актуальності професійної орієнтації та професійного самовизначення школярів, формування у них стійких професійних інтересів і правильно мотивованих професійних намірів. Про це повідомляють на сторінці Любомльського центру зайнятості у фейсбуці.

Начальник гуманітарного відділу Василь Стрільчук наголосив, що одним із пріоритетних завдань є проведення профорієнтаційної роботи з метою привернення уваги молоді до актуальних на ринку праці професій, розширення світогляду, поглиблення знань про світ професій.

Леся Матяшук проаналізувала відповідність професійно-кваліфікаційного складу безробітних заявленим вакансіям, зауважила, що найбільш затребуваними на сучасному ринку праці є робітничі професії.

1

Також обговорили можливість отримати послуги з профорієнтації дистанційно в онлайн форматі за допомогою спеціального сервісу – платформи Державної служби зайнятості з профорієнтації та розвитку кар’єри. Це тестування дозволяє зрозуміти, який вид професійної діяльності більше підходить, допомагає оцінити власні здібності, інтереси, можливості та усвідомлено обрати майбутню професію; оцінити власний потенціал та розробити стратегію кар’єрного зростання.

Під час заходу Леся Матяшук презентувала можливості здобуття робітничих професій за допомогою служби зайнятості, в тому числі у Центрах професійно-технічної освіти ДСЗ.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024