Жителів Любомльщини закликають не палити сухої трави і сміття

19 Лютого 2020, 17:50
Пожежа сухої трави 2358
Пожежа сухої трави

З настанням відносно теплої та сухої погоди громадяни активно розпочали прибирати власні присадибні ділянки, спалювати залишки сухостою та сміття. 

Це, зазвичай, призводить до підвищення показника кількості пожеж в природних екосистемах, та не зважаючи на численні застереження рятувальників  населення продовжує нехтувати заходами пожежної безпеки. Про це повідомляють у Любомльському райвідділі УДСНС.

Служба порятунку закликає суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

«Пам'ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню. Під час відпочинку на природі, необхідно пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров'ю», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Біля Бережців рятувальники гасили пожежу сухої трави

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром