Через «Ягодин» незаконно хотіли ввезти вантажівку «Мерседес-Бенц»

18 Лютого 2020, 16:15
Хотіли незаконно ввезти вантажівку 1791
Хотіли незаконно ввезти вантажівку

На митному посту «Ягодин» запобігли незаконному ввезенню автомобіля марки «Мерседес-Бенц»  на суму 95 тисяч гривень.

16 лютого громадянин України, на підставі доручення керівника товариства, подав товаросупровідні документи, відповідно до яких в митному режимі «імпорт» переміщується вантажний автомобіль «Мерседес-Бенц Спринтер», 2015 року випуску. Про це повідомляють на сторінці Волинської митниці Держмитслужби у фейсбуці.

З метою перевірки законності ввезення на митну територію України даного транспортного засобу, ініціювали та направили запити до офіційного представника «Мерседес» в Україні ПрАТ «Автокапітал». Відповідно до отриманої відповіді встановили, що дата виготовлення автомобіля зазначена в реєстраційному сертифікаті не відповідає даті виготовлення зазначеній в листі-відповіді від офіційного представника.

Читайте також: Оксамитова завіса: чому кордон має стати пріоритетом українсько-польських відносин

Таким чином, керівник товариства при ввезенні на митну територію України вантажного автомобіля марки «Мерседес-Бенц Спринтер», вчинив дії з приховуванням від митного контролю, тобто з поданням органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів документів одержаних незаконним шляхом та таких, що містять неправдиві відомості, необхідні для визначення митної вартості самого товару.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, обумовлені ч.1 ст.483 Митного кодексу України та передбачають накладання штрафу в розмірі 100% суми несплачених платежів.




 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024