У Любомлі помолилися за воїнів-афганців, які не повернулися додому

17 Лютого 2020, 15:12
протоієреї Іоанн Мельничук, Василій Мельничук та Андрій Лисий 2728
протоієреї Іоанн Мельничук, Василій Мельничук та Андрій Лисий

В день свята Стрітення Господнього, українці вшановують учасників бойових дій на території інших держав, серед яких особливо згадують воїнів, які поклали свої життя під час бойових дій в Афганістані.

Цього дня у Любомлі в храмі Різдва Пресвятої Богородиці звершили заупокійне богослужіння по спочилих воїнах-афганцях. Про це повідомляють на сторінці храму у фейсбуці.

Серед богомольців були присутні й ветерани війни в Афганістані. Панахиду очолив протоієрей Василій Мельничук у співслужінні протоієрея Іоанна Мельничука.

По завершенні богослужіння священники з хористами та учасники бойових дій пройшли Хресною ходою до пам’ятної стели воїнам-афганцям, де відбувся мітинг, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31 річниці виведення військ з Афганістану.

Читайте також: У Рівненській ОТГ відбулася зустріч з воїном-афганцем

На заході були присутні перший заступник голови Любомльської районної державної адміністрації Олександр Герасимчук, голова районної спілки воїнів-інтернаціоналістів Володимир Сачук, секретар міськради Антон Фурманюк, інші представники влади й громадськості, священники Різдво-Богородичого та Свято-Георгіївського храмів Любомля та жителі міста.

Учасники заходу урочисто поклали квіти до пам'ятної стели загиблим воїнам Афганістану та хвилиною мовчання вшанували їх пам'ять.

Після церемонії вшанування відслужили заупокійну літію за загиблими воїнами-інтернаціоналістами, яку очолив благочинний Різдво-Богородичого благочиння прот. Василій Мельничук у співслужінні прот. Андрія Лисого та прот. Іоанна Мельничука.


1







 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром