Полапці йдуть до Рівненської громади, куснищанці – до Любомльської ОТГ

03 Лютого 2017, 18:00
1870

У середу, 1 лютого, відбулася одинадцята сесія Куснищанської сільської ради VII скликання, на розгляд якої виносилося питанням про надання згоди на добровільне об’єднання територіальної громади.

Інформує прес-служба Любомльської РДА.

Відкриваючи пленарне засідання, у вступному слові очільник Куснищанської громади Петро Куран повідомив, що попередньо до їхньої сільради надійшло дві пропозиції щодо об’єднання: від Любомльської міської та Головненської селищної рад. Тому депутати та місцеві жителі повинні визначитися, до складу якої громади їм увійти.

Серед запрошених на сесійному засіданні були присутні очільники району, сільські голови прилеглих громад, члени виконкому та місцеві активісти.

Перш ніж перейти до поіменного голосування та визначитися, в якій територіальній громаді буде Куснищанська сільська рада, присутні на сесії мали можливість висловити свою думку про те, до кого краще приєднатися.

Голова райдержадміністрації Микола Пархомук зауважив, що процес добровільного об’єднання – неминучий. Попередньо були складені перспективні плани, які погоджені та затверджені ОДА.

Міський голова Роман Ющук висловив своє бачення щодо приєднання Куснищанської сільради до Любомльської міської об’єднаної територіальної громади з центром у місті Любомль.

«Ви приєднуєтеся до громади, яка в перспективі буде самодостатньою, матиме можливість розвиватися. Бірківська та Запільська сільські ради вже надали згоду про об’єднання з Любомльською міською громадою», – повідомив міський голова.

Переваги приєднання Куснищанської громади до Головненської селищної ради окреслив її очільник Микола Демидюк.

Після емоційного обговорення депутатський корпус перейшов до поіменного голосування, за результатами якого всі присутні представники народу одноголосно прийняли рішення про приєднання Куснищанської сільської ради до Любомльської міської об’єднаної територіальної громади з центром у місті Любомль.

Також цього дня відбулася одинадцята сесія Полапівської сільської ради VII скликання. В ході тривалої дискусії висловлювали різні думки.

За результатами проведення громадського обговорення, частина жителів надавали перевагу об’єднанню з Любомльською громадою, а більшість – із Рівненською.

Тому було вирішено приєднатися до Рівненської об’єднаної територіальної громади.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром