Через «Ягодин» хотіли незаконно ввезти вантажівку

14 Лютого 2020, 11:37
Вантажівка 2222
Вантажівка

На митному посту «Ягодин» митники попередили незаконне ввезення автомобіля марки «MAN» на суму понад пів мільйона гривень.

Українець, на підставі доручення директора товариства, подав митну декларацію, відповідно до якої в митному режимі «імпорт» переміщується вантажний автомобіль сідельний тягач марки «MAN», 2013 року випуску. Про це повідомляють на сторінці Волинської митниці Держмитслужби у фейсбуці.

З метою перевірки законності ввезення на митну територію України транспортного засобу ініціювали та направили запити до країни експортера та офіційного дилера ТзОВ «МАН Трак енд Бас Юкрейн».

Відповідно до отриманих відповідей встановили, що автомобіль являє собою вантажний автомобіль-бортову платформу, про що свідчить, як первинна реєстрація в країні експортера так і інформація кодування номера шасі. На автомобілі наявні ознаки знятого підрамника платформи, буксирувального форкопа та ряду елементів рами.

Читайте також: На «Ягодині» в чоловіка конфіскували «ліве» авто

Таким чином, керівник товариства при ввезенні на митну територію України вантажного автомобіля марки «MAN», вчинив дії з приховуванням від митного контролю, тобто з поданням органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів документів одержаних незаконним шляхом та таких, що містять неправдиві відомості, необхідні для визначення митної вартості самого товару.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, обумовлені ч.1 ст.483 Митного кодексу України і передбачають накладання штрафу в розмірі 100% суми несплачених платежів.

Читайте також: Оксамитова завіса: чому кордон має стати пріоритетом українсько-польських відносин



Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39