Через «Ягодин» українець намагався провезти незадекларовану валюту

12 Лютого 2020, 09:06
Незадекларовані кошти 1667
Незадекларовані кошти

На митному пості «Ягодин» попередили намір незаконного вивезення іноземної валюти.

У понеділок, 10 лютого, громадянин України, слідуючи з України в Республіку Польща смугою «зелений коридор» автомобілем «Volkswagen Caddy» намагався перемістити через митний кордон України незадекларовані валютні кошти. Про це повідомляють на сторінці Волинської митниці Держмитслужби у фейсбуці.

При митному контролі у громадянина України виявили наявність валюти в розмірі 10 тисяч євро та 3,5 тисячі доларів США. Відповідно до Митного кодексу України обрання смуги «зелений коридор» вважається заявою громадянина про те, що переміщувані ним товари не підлягають письмовому декларуванню.

Читайте також: Оксамитова завіса: чому кордон має стати пріоритетом українсько-польських відносин

 На «Ягодині» вилучили товарів на 440 тисяч

Таким чином, громадянин України з порушенням проходження спрощеної форми митного контролю, намагався перемістити через митний кордон України іноземну валюту. На порушника склали протокол про порушення митних правил на суму 86 тисяч гривень (еквівалент 3,5 тисяч доларів США).

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України, що тягне за собою накладення штрафу у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та конфіскацію предмета правопорушення.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024