У Любомльському профліцеї завершився Тиждень природничо-математичних дисциплін

12 Лютого 2020, 16:20
Тиждень природничо-математичних дисциплін 1748
Тиждень природничо-математичних дисциплін

Цікаві позаурочні заходи, відкриті уроки сприяли формуванню творчого мислення учнів, вмінню застосовувати теоретичні знання на практиці, вчили працювати в команді.

Про це повідомляють на сторінці Любомльського професійного ліцею у фейсбуці.

Так, на уроці хімії, який був проведений у групі №13 на тему «Естери. Реакція естерифікації», учні дізналися про новий для них клас речовин, їх властивості, застосування у професійній діяльності кухаря. Вивчення матеріалу розпочалось із створення проблемної ситуації із демонстрацією різних речовин із ароматом. 

Позаурочний захід «Математика з зірками» проходив у формі пізнавально-розважальної гри між групами №15 і №13 першого курсу. Учні розповідали біографії, основні досягнення, цікаві факти із життя Ісаака Ньютона, Піфагора, Михайла Пилиповича Кравчука. Продемонструвати ерудицію, кмітливість, логічне мислення присутні могли у ході проведення конкурсів «Бліц-опитування», «Логічний», «Практичний».

Застосувати набуті знання на практиці учні мали змогу у ході позаурочного заходу «Фізичний калейдоскоп ». Команди «Специ» і «Динамо» групи №22 столярів змагалися у конкурсах під назвою «Окомір», «Рівновага», «Мудра голова», «Електрик», «Теоретик» та інших. Кожне завдання, демонстрацію учні обгрунтовували фізичними законами, поняттями, їх властивостями. Зокрема, присутні побачили застосування у повсякденному житті явища інерції, законів електричного струму, рівноваги тіл, тертя та інших.

Цікаво пройшов урок географії на тему «Країни Латинської Америки». Групи учнів захищали проекти по таких країнах, як Бразилія, Аргентина, Колумбія, Перу та інших. Найбільш визначні місця, «візитки» названих держав присутні мали змогу побачити на слайдах мультимедійної презентації.

Майстер-клас на тему «Використання хмарних технологій» для усіх бажаючих працівників ліцею провів викладач інформатики Сильчук Б.І. Учасники на практиці знайомилися з основними функціями Google Диску, створювали власні аккаунти.




1

1

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39