Учні з трьох сіл «пропускають» уроки, бо нема пального для їхнього автобуса

01 Лютого 2017, 21:49
1689

Діти із сіл Мосир, Ладинь, Пустинка після новорічних свят не мають змоги належно відвідувати школу.

Проблема, зазначають у відділі освіти, вже вирішується, – пише КОРДОН.

Після оптимізації навчальних закладів учнів із перелічених населених пунктів довозять в Олеськ. Та від початку 2017-го року автобус нема чим заправляти, тож діти днями не потрапляють на уроки.

«Минулого тижня взагалі не ходили до школи. Сільрада знайшла гроші, аби оплатити 3 дні курсування транспорту. Батьки «б’ють» у всі інстанції: і в відділ освіти телефонуємо, і в райраду, й райдержадміністрацію. Пояснюють, що через запізніле призначення начальника відділу освіти, тендер ще не проведений», – розповідає одна з мам із Ладині.

«Коли закривали школи, то запевняли, що жодних проблем із довезенням дітей не буде. А тепер ми ще повинні спонсора шукати: то на сільраду покладають зобов’язання, то директор чи водій самі заплатять за пальне», – обурюються інші батьки.

Сельчани кажуть, що й обіцяного безкоштовного харчування для учнів молодших класів нема. Із призначенням нового начальника відділу освіти з 1-го лютого хоча б вдалося врегулювати це питання на платній основі (порції за кошт батьків), бо раніше й того «не можна було».

«Вчора з головою райдержадміністрації Миколою Пархомуком вирішили це питання. З 1-го лютого на благодійних основах різні організації та підприємства району нададуть пальне на деякий час.

Процедура тендеру вже запущена з 26-го січня. Ще кілька днів треба почекати до її завершення. Чому не провели тендер раніше, до мого призначення – не знаю», – зауважила начальник відділу освіти Любомлської РДА Надія Савош.

Коментарі
02 Лютого 2017, 22:45
Капець.Нащо влада дивиться))))
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром