Замлиння: на Агрофорумі атовців з Волині вчили господарювати

01 Лютого 2017, 20:18
1545

Перший Міжнародний Агрофорум «Аграрії – потенціал України. Вектор на експорт» відбувся на базі інтеграційного центру «Замлиння» на Любомльщині.

Форум для волинських атовців тривав з 26 по 30 січня і зібрав більше двох десятків учасників з усієї області.

Інформує Громадське.Волинь.

Спікерами стали представники успішних підприємств Польщі та України, урядових та неурядових організацій, які досягли значних результатів у сфері агробізнесу. Цікаво, що учасниками форуму могли стати не всі охочі, а тільки ті, які мають стосунок до сфери агробізнесу.

Упродовж заходу українським військовим розповідали про принципи безвідходного виробництва, переваги створення кооперативів, а також ділилися досвідом створення конкурентного продукту та успішного просування його на ринку.

«Волонтерство як таке для учасників АТО повинно переростати у освітні проекти, оскільки зараз є проблема само зайнятості та працевлаштування цієї цільової групи. Уже пройшло достатньо часу, щоб психологічно себе реабілітувати, але далі потрібно шукати роботу. І саме такі освітні проекти – вагомий внесок у майбутнє цих хлопців», – каже організатор заходу, співзасновниця благодійного фонду «ВСІ» Неоніла Головатська.

«Ті хлопці, які брали участь в антитерористичній операції на Сході, вони зробили своє. А тепер вони повернулися, і ми теж можемо зробити щось для них», – каже співорганізатор проекту, директор інтеграційного комплексу «Замлиння» отець Ян Бурас.

В програмі форуму були реабілітаційні вечори, дозвілля, іпотерапія.

Організаторами проекту стали Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку , Благодійний фонд «ВСІ», Інтеграційний центр «Замлиння» та соціально відповідальні організаціі та підприємства.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024