Через кілометрове болото жителі Почапів долають понад 20 кілометрів, аби дістатися до Любомля

04 Лютого 2020, 09:02
Дорога - суцільне місиво 3358
Дорога - суцільне місиво

Жителі села Почапи Любомльського району скаржаться на відсутність прямої дороги та автобусного сполучення до районного центру,

Нині дістатися до Любомля можна через селище Луків, а це зайвий час. Про це повідомляє Суспільне.

Це – шматок дороги у селі Руда Любомльського району. Цим напрямком часто користуються мешканці сусіднього села Почапи, розповідає Юрій Вавренчак. Чоловік працює фельдшером у Любомлі. Каже: це найкоротший шлях до обласного центру.

«Це проблема в тій частині. Там лісгосп зробив два роки тому дорогу нормальну і трішки зробили зі сторони Почап. І знову ж питання в тих ОТГ. Хворостівська сільська рада не йде до Любомльської і наша ОТГ не має права тут щось копати. Ну як це вирішити? Тому що за тих 200 метрів ми проїхати не можемо», – говорить Юрій Вавренчак.

Жителька села Почапи Людмила Кошата говорить: «Сполучення з районом у нас взагалі немає. Як нам добиратися до районного центру? Ми як на хуторі живемо. У нас є діти малі, і молодь і ми ще працюємо. Тих 200 метрів тої дороги невже не можна доробити? Бо ми віддалені від нашої громади і з нас знущаються з нашого старостинства».

Читайте також: 100 метрів пекла: на Любомльщині дорога перетворилася на багнюку

Ще одна жителька Почап Ольга Прадун каже, що зверталися до голови, проте той сказав, що це не наша територія, а землі Хворостова.

«З лісу до Руди, це територія Хворостівської сільської ради. Була мова про те, що Хворостівська сільська рада бере на себе зобов’язання виробити технічну документацію на продовження робіт, це 1,2 кілометри, щоб проводити подальші роботи. Але на даний час Хворостів не приєднується до Любомльської ОТГ, а йде у Вишнівську громаду, практично не має з ким говорити. Цей самий відрізок не можна сказати, що він не ремонтується. 

15 грудня я замовляв грейдер і дуже гарно він зробив цю роботу. Так як там їздять лісовози, то грунтова дорога є грунтова дорога. Спеціаліст, який працював на цій дорозі сказав, що вимощування тієї дороги нічого не дасть, тому що там глина. Обов’язково треба зрізати верхній шар, засипати щебнем», – говорить в. о. старости Почапівського Старостинського округу Любомльської ОТГ Анатолій Дубій.


 

Читайте також: Кілометр пекла: на Любомльщині досі не можуть відремонтувати дорогу, яка сполучає Почапи з Рудою

Голова Любомльської об’єднаної територіальної громади Роман Ющук розповів: про стан дороги від лісу до села Руда знає.

«Частину дороги зробили в напрямку села Почапи від лісу. Інша частина дороги – шукаємо змогу, щоб профінансувати. І в планах у нас є доробити вказану дорогу. А та дорога, що від лісу до села Руда, то вона на балансі Хворостівської сільської ради. Коли вона приєднається до Вишнівської ОТГ, в подальшому будемо спілкуватися з керівником, щоб було сприяння в ремонті цієї дороги», – коментує Роман Ющук.

За словами начальника Управління містобудування та архітектури Волинської облдержадміністрації Миколи Томчука, Хворостівська сільська рада може приєднатися до Вишнівської ОТГ. Зараз вносяться зміни до Перспективного плану формування територій громад Волинської області, оскільки спочатку мешканці Хворостівської сільської ради планували увійти до Любомльської ОТГ, а нині вирішили приєднатися до Вишнівської громади. Микола Томчук каже: приєднання відбудеться автоматично, як тільки міністерство затвердить перспективний план формування територій громад Волинської області.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром