Чоловіку, який задушив свою матір у Полапах, дали 9 років колонії

01 Лютого 2020, 09:28
9 років за гратами 2384
9 років за гратами

54-річного мешканця села Полапи визнали винуватим в умисному вбивстві.

Рівненський апеляційний суд скасував вирок Нововолинського міського суду Волині від 5 грудня 2017 року, яким місцевий суд визнав чоловіка винуватим в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, що спричинило смерть людини. Про це повідомляє Рівне вечірнє.

Трагічний випадок трапився 11 грудня 2016 року в селі Полапи на Любомльщині, де проживав чоловік зі своєю хворою матір’ю. Близько восьмої години ранку,  перебуваючи напідпитку,  чоловік умисно наніс руками своїй матері не менше 11-12 ударів по голові, а  після цього здавив руками шию, внаслідок чого жінка померла.

5 грудня 2017 року міськсуд призначив чоловіку покарання – 8 років позбавлення волі.

Апеляційні скарги на вирок першої інстанції подали і захисник обвинуваченого, і прокурор. Останній у своїй апеляційній скарзі вимагав вирок суду першої інстанції скасувати та ухвалити новий, в якому чоловіка визнати винуватим в умисному вбивстві  та призначити 14 років позбавлення волі.

Захисник у своїй апеляційній скарзі просив скасувати вирок місцевого суду і призначити новий розгляд у суді першої інстанції. На думку апелянта, огляд місця події був проведений з істотним порушенням вимог КПК України. Запевняв, що обвинувачений не був обтяжений доглядом за хворою матір’ю, а тому не бажав їй смерті.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційну скаргу прокурора задовольнила частково. Вирок Нововолинського міського суду від 5 грудня 2017 року щодо обвинуваченого Івана С. скасували. Чоловіка визнали винуватим в умисному вбивстві та призначили покарання  9 років позбавлення волі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024