Суд звільнив від відповідальності чоловіка, який їздив п'яним у Любомлі

27 Січня 2020, 12:31
П'яний за кермом 4963 Джерело: sumypost.com
П'яний за кермом

Суддя Любомльського районного суду Степан Чишій розглянув матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, якого зловили п'яним за кермом авто.

Про це йдеться у постанові суду від 13 січня 2020 року.

30 листопада 2019 року по вулиці Незалежності в місті Любомль керував автомобілем «Сітроен» в стані алкогольного сп`яніння, чим вчинив правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП.

На розгляд справи чоловік не з`явився, направивши до канцелярії суду заяву про розгляд справи за його відсутності.

У своїй заяві чоловік вину у вчиненому визнав повністю, просив провадження в справі закрити на підставі статті 22 КУпАП. До заяви додав позитивні характеристики: довідки військової частини, військово-лікарської комісії, МСЕК, виписку з медичної картки, витяг з протоколу засідання Військово-лікарської комісії про поранення, обставини травми; копії військового квитка, посвідчення, витягу з наказу командира військової частини А0284, подяки голови Волинської обласної ради, посвідчення про нагородження медаллю «Захиснику Вітчизни».

Читайте також: Відібрали права та заплатить 10 тисяч штрафу: судили мотоцикліста, який їздив п'яним у Нудижах

Винність особи у вчиненні правопорушення повністю стверджена матеріалами справи: протоколом про адміністративне правопорушення, результатом тесту № 3138, відео-записом події.

При вирішенні питання про відповідальність суд врахував, що він вперше притягується до адміністративної відповідальності і щиро кається у вчиненому; позитивно характеризувався по місцю несення служби та характеризується за місцем проживання, перебування на військовому обліку.

Є учасником бойових дій, під час виконання бойового завдання в ході антитерористичної операції одержав вогнепальне поранення. Має нагороду Президента України – медаль «Захиснику Вітчизни». Правопорушення не привело до тяжких шкідливих наслідків, а накладення стягнення не відповідатиме суспільній шкідливості вчиненого і особі порушника.

Суддя постановив на підставі статті 22 КУпАП від адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП, звільнити та обмежитись усним зауваженням. Провадження в справі закрити. Посвідчення водія повернути.

Читайте також: Оштрафували мотоцикліста, якого зловили п'яним за кермом у Головні

Коментарі
27 Січня 2020, 14:47
Тобто, якщо був в АТО - можеш їздити бухим, і нічого тобі не буде? Закон один для всіх? Давайте ще премії будемо за це виписувати. За..бісь, правова держава. Завтра він "навалиться", сяде за кермо, не дай Боже когось заб*є і знову відпустять, бо є "позитивні характеристики"
27 Січня 2020, 20:02
я теж з 1994 року не притягувався за керування в стані алко .тоді можна один раз.характеристику принесу яку скажете пане суддя
30 Січня 2020, 12:19
Саме цікаво чи були Ви в ато, люди які написали два коментарі вище та кореспондент, що виклав цю статтю. Що ви хочете показати цією статтею. Хлопець перебував в зоні бойових дій, отримав поранення, можливо має якусь інвалідність, для нього це обставини, які я думаю змінили його життя. <br/>В рішенні ж написано всі обставини за якими його не покарали, і це не тільки позитивні характеристики і те що він перебував в ато. <br/>Як на мене, з сторони кориспондента цієї статті це неповага до людини, яка відстоювала та захищала гідність нашої держави.
31 Січня 2020, 14:19
А по-моєму, не треба тут спекулювати поняттями &amp;quot;воював&amp;quot;, &amp;quot;відстоював гідність&amp;quot; і т.д. За його участь в АТО - без сумніву - уклін і повага. Але правосуддя теж не повинне бути вибірковим
31 Січня 2020, 14:23
А по-моєму, не варто спекулювати темою &amp;quot;воював, відстоював &amp;quot;гідність &amp;quot;і т.д. Без сумніву, хлопцеві за участь в АТО - уклін і повага. Але закон має бути один для всіх. Якби він, не дай Боже напідпитку збив вашу дитину, не думаю, що ви були б такими толерантними
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром