Рибоохоронний патруль провів навчання для любомльських ліцеїстів

23 Січня 2020, 12:02
Навчання для учнів 1366
Навчання для учнів

Волинський рибоохоронний патруль систематично проводить відкриті лекції для учнів та студентів у навчальних закладах Любомльського та Шацького районів.

Мета даних заходів – роз`яснити учням правила рибальства, розповісти про іхтіофауну Волині і навчити розрізняти дозволені та заборонені знаряддя лову Про це повідомляє Рибоохоронний патруль Волині.

21 січня працівники Нововолинської дільниці Волинського рибпатруля провели урок для учнів Любомльського професійного ліцею. Під час заходу державні інспектори розповіли про основну діяльність рибпатрульних, правила рибальства, види риб та знарядь лову..

Школярів особливо зацікавили приклади та історії про проведення рибоохоронних заходів: виявлення і затримання правопорушників, оформлення протоколів, проведення зариблення водойм. На уроці учні були активними, ставили безліч запитань та ділилися власним риболовним досвідом.

Того ж дня провели зустріч зі студентами Шацького лісового коледжу. Під час лекції роз’яснено Правила любительського та спортивного рибальства, зверталася увага на законодавство рибоохоронної галузі, а також основні терміни заборони вилову водних біоресурсів (нерест, зимівля).

Студентів ознайомили зі специфікою роботи рибоохоронних патрулів, окремо зупинилися на правах та обов’язках громадян під час здійснення риболовлі. Розповіли про заборонені та дозволені знаряддя лову, відповідальність за їх використання.

Крім того, студентам роз’яснии про заборону вилову риби на зимувальних ямах, де і чим дозволяється ловити рибу у зимовий період, а також правила поводження рибалок на льоду.

Читайте також: Рибоохоронний патруль здійснив рейд на Великому Згоранському озері




 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024