У Любомлі провели заходи до Дня Соборності

22 Січня 2020, 14:40
День Соборності 1795
День Соборності

У Любомльському краєзнавчому музеї відбувся захід присвячений Дню Соборності та 101-річниці проголошення Акту Злуки.

У середу, 22 січня, участь в заході взяли представники влади, місцеві депутати, керівники організацій та підприємств району і міста, працівники освіти та культури, учнівська молодь, жителі та гості міста Любомль. Про це повідомляють на сторінці музею у фейсбуці.

Із вітальним словом до присутніх звернувся голова районної ради Микола Сушик.

Музичні вітання учасникам події дарували працівники Любомльського міського будинку культури.

В рамках заходу відбулася презентація виставки «Фактор Свободи». Відкривав виставку директор музею Юрій Фініковський.

Читайте також: Учні любомльської школи провели флешмоб до Дня Соборності 

До слова, виставка «Фактор свободи» розповідає про трьох українців, чиїми іменами називали цілий народ – Мазепу, Петлюру та Бандеру.

«Біографії цих постатей різні, але їх єднає ідея свободи, яку вони прагнули здобути для свого народу. Проте на шляху до її реалізації стояв ворог – Російська імперія. У протистоянні з ним їхні імена стали символом для свого народу і тавром для його ворогів. Автори виставки спробували уявити, який вигляд могли би мати профілі у фейсбук Мазепи, Петлюри, Бандери, які місця показала би їхня гугл-мапа, кого б вони зафрендили, показати світло та тіні їхніх ключових рішень», – зазначає Юрій Фініковський.

У виставці йдеться про «виклики» – Україну напередодні боротьби Мазепи, Петлюри і Бандери, про їхні відповіді і команди, які разом відстоювали нашу свободу. Про те, як сучасна армія вшановує традиції минулих подвигів.

По закінченні, керівники районної та місцевої влади поклали квіти до Меморіалу «Борцям за волю України» та пам’ятної стели загиблим воякам АТО.









 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024