На березі Гущанського озера відсвяткували Водохреща

20 Січня 2020, 11:05
Свято Водохреща 3730
Свято Водохреща

Вже стало традицією, що на березі Гущанського озера на Водохреща відбувається святкове дійство.

Настоятель Гущанського храму отець Сергій провів таїнство освячення води з нагоди свята Богоявлення, а всі бажаючі мали змогу зануритись у води озера. Про це пише на своїй сторінці у фейсбуці заступниця сільського голови Рівненської ОТГ Олена Пасаман.

«Звичайно, цьогоріч зима дивує, адже не було ні снігу, ні морозу. Та на березі всім присутнім пропонували гарячий чай і навіть глінтвейн, презентували свої місцеві страви гущанські господині, погрітись можна було біля багаття, а на імпровізованій сцені співали колективи будинків культури та клубів громади, даруючи присутнім святковий настрій», – йдеться в дописі.

Звучали вокальні композиції у виконанні народних аматорських колективів «Надія» Рівненського СБК та «Опалинка» Гущанського клубу, фольклорного колективу клубів Столинсько-Смолярського старостинства та співочого гурту Забузького будинку культури.

Читайте також: Біля Скиб відбулися Водохресні купання 

Сільський голова Володимир Крижук подякував працівникам Гущанського старостинства, комунального закладу «Центр КДСТ», всім учасникам художньої самодіяльності та церковному хору за змістовне свято, яке вдалося. Адже кожен такий захід – це вшанування православних народних традицій і, звичайно, нагода почути і побачити, які талановиті люди живуть у населених пунктах Рівненської громади.

1

1











1

1






Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024