Біля Скиб відбулися Водохресні купання

19 Січня 2020, 16:34
Купання 3660
Купання

 У цьому році таке дійство вперше організували на ставку поблизу села Скиби Любомльського району. Варто зауважити: подія зібрала чимало жителів старостинства зі Скиб та Бірок.

На початку настоятель місцевого Іоакимо-Аннівського храму с. Бірки отець Василій звершив обряд освячення води та привітав усіх зі святом Богоявлення Господнього. Про це пише Кордон.

По тому розпочався своєрідний православний екстрим – водохресна купіль. Свято об’єднало різні покоління – в ополонку пірнали і дорослі, й дітвора.

«Радий, що ця подія привабила жителів наших сіл, – каже в.о. Бірківського сільського старости Володимир Лонюк, який до слова, водохресну купіль приймав вперше у житті. –  Думаю, подібні заходи будемо організовувати й у наступні роки, і до них щораз долучатиметься більше людей не тільки з Бірок та Скиб, а й інших населених пунктів району».

Володимир Лонюк
Володимир Лонюк

Швиденько перевдягнувшись, одні прямували додому, інші залишалися поділилися враженнями. Одне можна сказати точно: настрій у всіх, хто того дня завітав на берег водойми, був пречудовим.

Читайте також: Волинські рятувальники чергуватимуть на місцях водохресних купань































 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром