У День Соборності голова Любомльської РДА побажав віри у гідне майбутнє

22 Січня 2017, 09:28
1725 Джерело: http://lovelylife.in.ua

Голова Любомльської райдержадміністрації Микола Пархомук привітав краян із Днем Соборності.

Про це повідомляють на сайті РДА.

«День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України, – йдеться у привітанні. – Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.

Ті вікопомні історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. У розмаї жовто-синіх знамен 22 січня 1990 року наші сучасники поєднали живим ланцюгом злуки Схід і Захід України.

І сьогодні ніхто не може заперечити, що український народ хоче жити в соборній державі! Нині ми знову відстоюємо ідеї єдності, соборності та цілісності держави. В умовах неоголошеної війни з російським агресором на всіх нас лежить величезна відповідальність – вистояти та отримати нашу соборність і незалежність.

Впевнений,  що разом з нашою допомогою, наші воїни-герої, які захищають рідну землю не дадуть ворогу жодного шансу зламати дух українського народу. А кожен з нас мусить докласти і свої зусилля, щоб Україна як найшвидше перемогла, і знову стала соборною – Крим і Донбас, анексовані ворогом, обов’язково возз’єднаються з Україною.

Вірю, що територіальна цілісність України, скроплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної, демократичної і європейської України, якою пишатимуться наші нащадки. Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, принесені на вівтар незалежності, соборності, державності.

Сердечно бажаю усім мешканцям Любомльщини міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!»

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024