У Куснищанській церкві відбулися різдвяні піснеспіви

14 Січня 2020, 10:41
Різдвяні піснеспіви у Куснищах 5384
Різдвяні піснеспіви у Куснищах

Святкові вітання з Різдвом Христовим продовжували лунати в Любомльському Різдво-Богородичному благочинні.

Підвечір духовенство, православна молодь та церковні хори Любомльського Різдво-Богородичного благочиння зустрілися в Свято-Преображенському храмі села Куснища, щоби прославили народженого Христа молитвою та різдвяними піснеспівами. Про це йдеться на сторінці Любомльського Різдво-Богородичного благочиння у фейсбуці.

Свято розпочалось акафістом Різдву Христовому, який очолив благочинний Любомльського Різдво-Богородичного благочиння прот. Василій Мельничук. Йому співслужили секретар єпархії та настоятель Свято-Троїцького храму селища Головне архим. Сава (Мякота) й священники благочиння.

Після акафісту учні недільної школи Різдво-Богородичного храму міста Любомль виконали театралізовану постановку Різдвяного вертепу. Діти, завдяки своїй авторській майстерності, дозволили поринути усім присутнім в історію незвичайної події, яка відбулася 2020 років тому в нічному Віфлеємі.

Читайте також: В Олеському храмі колядували дітки з недільних шкіл та хори Любомльського благочиння

Опісля прославляли новонародженого Христа колядками місцевий церковний хор та хори Різдво-Богородичного храму міста Любомль (настоятель прот. Василій Мельничук), Свято-Троїцького храму селища Головно (настоятель архим.Сава (Мякота), Хресто-Воздвиженського храму села Нудиже (настоятель прот. Михаїл Крючковський), Свято-Дмитрівського храму села Згорани (настоятель прот. Петро Луць), Храму прав. Іоакима і Анни села Бірки (настоятель прот. Василій Мороз).

Читайте також: Показали, який був храм у Куснищах у 1930 роках

Під час різдвяних піснеспівів усі присутні були помазані настоятелем прот. Миколаєм Каліщуком благословенним єлеєм.

На завершення, отець Василій та отець Миколай висловили слова подяки священникам, дітям та церковним хорам за чудовий вечір та прекрасний спів. Дітки отримали від настоятеля солодкі подарунки.

Читайте також: У Куснищах взялися за облаштування території біля храму

Куснища: увесь шкільний колектив долучився до облагородження території церкви
























Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром