Бібліотеки Вишнівської громади отримали рідкісні книги

08 Січня 2020, 12:20
1356

Бібліотеки Вишнівської об’єднаної територіальної громади отримали видання «Небесна Сотня. Життєписи» та «Майдан. Пряма мова», присвячені драматичному періодові новітньої історії України – подіям 2013-2014 років.

Ці книги  від Національного музею Революції Гідності стануть суттєвим доповненням книжкових фондів місцевих бібліотек. Про це повідомляють на сайті Вишнівської громади.

Як повідомляється на офіційному сайті музею, ці видання присвячені драматичному періоду новітньої історії України – подіям 2013–2014 років.

«Небесна Сотня. Життєписи» з’явилося восени 2018 року. Це перший том трикнижжя, документально-публіцистичний мартиролог Героїв Небесної Сотні. Авторка Світлана Терейковська працювала над проектом понад п’ять років. У першому томі зібрано нариси-життєписи тридцяти п'яти активістів Євромайдану, які віддали життя заради перемоги демократії.

Читач дізнається про маловідомі біографічні факти, спогади та свідчення рідних, друзів, земляків. Це книжка про пересічних людей, які стали героями. Працювати над такими текстами складно. З одного боку, є авторський погляд на історію, з іншого – родина, яка хоче бачити свого родича в певному образі.

«Майдан. Пряма мова» – 35 інтерв’ю, записаних з учасниками та свідками подій Євромайдану в Україні. Це перша книжка серії усних історій, започаткована Національним музеєм Революції Гідності. Збирати свідчення науковиці Олена Чебанюк та Оксана Ковальова почали у 2014 році, буквально через кілька днів після розстрілу Небесної Сотні. Авторки самі були учасницями Майдану. 

Книжки Національного музею Революції Гідності не продаються. Їх розповсюджують серед цільової аудиторії (родичів Героїв Небесної Сотні, поранених і потерпілих на Майдані), зокрема, по бібліотеках, освітніх закладах.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024