Через Ягодин незаконно везли автомобіль

29 Грудня 2019, 09:14
Бус 2954
Бус

На митному посту «Ягодин» хотіли незаконно ввезти автомобіль на суму понад 100 тисяч гривень.

Громадянин України подав митну декларацію, відповідно до якої в митному режимі «імпорт» переміщується вантажний автомобіль марки «Renault», 2014 року випуску. Про це повідомляє Волинська митниця Держмитслужби у фейсбуці.

З метою перевірки законності ввезення на митну територію України транспортного засобу, ініціювали та направили запити до країни експортера. Відповідно до отриманих відповідей встановили невідповідність первинної дати реєстрації та ціни вказаної в рахунку-фактурі на автомобіль.

Таким чином, громадянин при ввезенні на митну територію України вантажного автомобіля марки «Renault», вчинив дії з приховуванням від митного контролю, тобто з поданням органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів документів одержаних незаконним шляхом та таких, що містять неправдиві відомості, щодо відправника та одержувача товару, а також неправдиві відомості, необхідні для визначення митної вартості самого товару.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, обумовлені ч.1 ст.483 Митного кодексу України і передбачають накладання штрафу в розмірі 100% суми несплачених платежів.

Читайте також: На Ягодині вилучили партію «зайвого» одягу вартістю понад 200 тисяч гривень

Суд покарав громадянина Нідерландів за спробу переправити через «Ягодин» нелегалку


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024