Що відбулося у Вишнівській ОТГ в рамках акції «16 днів проти насильства»

11 Грудня 2019, 16:13
«16 днів проти насильства» 2154
«16 днів проти насильства»

Щорічно на території Вишнівської об’єднаної територіальної громади проводяться різноманітні заходи у рамках Міжнародної акції «16 днів проти насильства».

У закладах освіти Вишнівської громади з 25 листопада по 10 грудня пройшли виховні години «Права людини», «Насильство серед нас», «Людина – дар, а не товар!», «Шляхи вирішення конфліктів», під час яких учнів  ознайомили з окремими статтями Конвенції ООН про права дитини. Про це повідомляють на сайті Вишнівської ОТГ.

В школах дідям організовали перегляд відеороликів на тему: «Ми проти насильства», «Розірви коло», активно обговорили проблему насильства не тільки в сім’ї, але й в навчальних закладах.

Щоб навчити учнів визначати, що таке гендерна рівність та дискримінація, провели години спілкування «Про використання гендерної рівності», «Ми – рівні, ми – різні», «Уроки доброти», «Мій світ – моя фортеця».

В усіх навчальних закладах із учнями  провели анкетування «Моє життя в сім’ї та в школі», а також проведено дослідження, з метою визначення якості освітніх та управлінських процесів, вивчення стану справ у школі та у сім’ї. 

Разом з учнями педагоги розкривали питання нерозривної єдності прав та обов’язків, використовуючи Конституцію України, Кримінальний кодекс України, Конвенцію ООН про права дитини.

Читайте також: У Запіллі учням розповіли, як уникнути насильства

Фахівчиня із соціальної роботи гуманітарного відділу Вишнівської сільської ради Наталія Ряпич, старша інспекторка ювенальної превенції Любомльського ВП Яніна Соколюк, працівниці Служби у справах дітей Любомльської РДА Валентина Кисіль та Лілія Цип’ящук провели інформаційно-просвітницькі та роз’яснювальні заходи серед дітей, молоді, різних категорій сімей для попередження та протидії вчинення насильства, вивчення проблем.

Проведені заходи стали приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей, сприяли вихованню в учнів та жителів Вишнівської громади людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини.


Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром