У Римачах піймали рибалок-порушників

11 Грудня 2019, 09:40
Рибалки-порушники 2874
Рибалки-порушники

У період з 2 по 9 грудня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 10 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

За цей період інспектори склали п’ять протоколів про порушення правил рибальства, один – про незаконний збут водних біоресурсів. Крім того, оформили чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна. Про це повідомляють на сторінці Волинського рибоохоронного патруля у фейсбук.

Як повідомив начальник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик, у порушників вилучено 30 кілограмів водних біоресурсів. Накладено штрафів на суму 255 гривень заборонених знарядь лову (сітні). Також вилучено 10 одиниць безгосподарських заборонених знарядь лову (сітні).

Для прикладу, 6 грудня під час рибоохоронного рейду рибпатруль зафіксував порушення правил рибальства на зимувальній ямі. Так, на водному об’єкті поблизу села Римачі Любомльського району області викрили чотирьох порушників, які з човнів за допомогою спінінгів здійснювали вилов риби на зимувальній ямі.

На осіб оформлено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також з рибалками провели масово-роз’яснювальну роботу щодо заборони рибалити на зимувальних ямах та ознайомили з Правилами любительського та спортивного рибальства.

Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація: з першого листопада 2019 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно-літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2020 року.

Читайте також: У Куснищах затримали вантажівку з краденим дубом




 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024