Уродженка Почап претендує на Шевченківську премію

06 Січня 2017, 21:09
1530

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка визначився з першими номінантами на здобуття цієї престижної відзнаки у 2017 році. Посилаючись на сайт Комітету, повідомляє «Волинська правда».

Згідно з новим Порядком представлення творів та оформлення документів на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2017 року, твори та роботи на здобуття цієї відзнаки приймаються із 3 січня по 20 січня 2017 року.

На сайті Комітету, який очолює письменник Юрій Щербак, серед тих авторів, чиї тексти допущені до першого конкурсного туру у номінації «Література, публіцистика, журналістика», - уродженка Волині Марія Якубовська. Вона запропонувала на розгляд Комітету книгу «Життя коралі розсипає».

Марія Якубовська (до заміжжя – Маткобожик) народилася 29 серпня 1959 року в селі Почапи Любомльського району. Середню освіту здобула у Луківській середній школі Турійського району.

У 1981 році закінчила Львівський державний університет імені Івана Франка. Працювала у середніх школах, педагогічному коледжі. Українська поетеса, прозаїк, драматург, критик, есеїст, культуролог, дослідниця історії та теорії літератури. У творчому доробку понад 70 книжок різних жанрів.

Кандидат філологічних наук, доцент кафедри українознавства Української академії друкарства. Очолювала Львівську обласну організацію НСПУ. Головний редактор часопису «Літературний Львів». Голова Гільдії митців Львівщини.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024