Рівненська ОТГ підписала міжнародну угоду задля збереження історії Бузьких голендрів

26 Листопада 2019, 14:36
Підписали міжнародну угоду 1264
Підписали міжнародну угоду

В гміні Славатиче (Республіка Польща) відбулася зустріч між представниками гміни Славатиче, Рівненської сільської ради, Домачевської сільської ради (Республіка Білорусь) та Товариства матеріальної колонії Нейдорф і дочірніх колоній (Товариство бузьких голендрів) ФРН.

Зустріч відбулася щеу п'ятницю, 22 листопада, – повідомляють на сайті Рівненської ОТГ.

Під час зустрічі обговорили перспективи подальшої співпраці в галузях культури та історичних досліджень, відновлення традицій. Також обговорили питання спільних дій в написанні міжнародних та регіональних проектів.

Результатом зустрічі стало підписання Угоди про міжнародне співробітництво, яка передбачає збереження та передачу молодшим поколінням спільної історії Бузьких голендрів в трикутнику країн Польща-Білорусь-Україна.

Однією із тем зустрічі було написання спільного проекту між Польщею, Білорусією та Україною, який буде подано на конкурс в транскордонну Програму Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Метою проєкту є збереження культурної спадщини Прибужжя шляхом створення нового туристично-велосипедного маршруту територією трьох країн.

Для підтвердження намірів написання та впровадження проекту було укладено трьохсторонню угоду.



 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024