У Любомлі відбулися урочистості до Дня Гідності та Свободи

21 Листопада 2019, 14:36
Поклали квіти до пам’ятної стели жителям району, які загинули у війні на Сході 2496
Поклали квіти до пам’ятної стели жителям району, які загинули у війні на Сході

Біля Стели пам’яті загиблим героям АТО відбувся мітинг-реквієм, присвячений початку в цей день двох революцій в українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Заходи відбулися у четвер, 21-го листопада, на центральній площі Любомля.

Пролунав державний гімн України, уповноважені від зібрання поклали квіти до пам’ятної стели жителям району, які загинули у війні на Сході. Полеглих Героїв Небесної Сотні та Учасників АТО/ООС вшанували хвилиною мовчання.

Читайте також: Делегація з Любомльщини в Луцьку вшанувала полеглих бійців АТО/ООС

«Події, які відбувалися на зламі 2013-2014 років мали доленосне значення для нашої держави,  сказав у виступі голова райдержадміністрації Олександр Устименко. – Низький уклін героям сьогодення, які тримали й тримають оборону на сході України, за їхню мужність, патріотизм та терпіння».

Олександр Устименко
Олександр Устименко

Голова райради Микола Сушик: «Сьогодні День гідності. Гідності, яку має український народ, саме тому ми нині маємо Українську державу. Тому давайте будемо гідні слави наших героїв».

Микола Сушик
Микола Сушик

«Історично так склалося, що ми, українці, постійно боремося за власну гідність і свободу. Саме ці речі є основною складовою при формуванні будь якої нації. У боротьбі за гідність загинули люди, які хотіли жити в демократичній та вільній державі. Тому, давайте пам’ятатимемо події Революції гідності і те, що державу творить кожен з нас своїми думками та вчинками», – слова Антона Фурманюка, секретаря Любомльської міськради.

Антон Фурманюк
Антон Фурманюк

Перед присутніми виступила Любов Буз, мати загиблого на Сході Сергія Мокренка, яка наголосила, що ті, чиї імена викарбувані на дошках пам'яті, загинули за ідею, за власну думку і надію на краще життя у вільній країні.

Любов Буз
Любов Буз








 

 

Коментарі
22 Листопада 2019, 00:28
Гидності повні штани. Позорище, за 28 років країну про...гуляли
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром