У селі на Любомльщині школярі прибирали вулиці від сміття

07 Листопада 2019, 09:25
Машівські школярі роблять село чистішим 2607
Машівські школярі роблять село чистішим

У Машеві школярі згуртувалися задля того, аби зробити своє село трішечки чистішим.

Під час осінніх канікул девятикласники зібралися в школі, щоб додатково позайматися польською. Від відмінювання дієслів розмова перейшла на тему екології. Як виявилося, окрім мальовничої сільської природи можна милуватися ще... сміттям, – повідомляють на сайті Машівської школи.

Учениця Ірина Богуш висловила думку про те, як було б добре, аби зібратися разом і поприбирати сільські вулиці. Вирішили довго не думати, а одразу взятися до справи. Іра проводила агітацію серед школярів, в шкільній групі у соцмережах опубліковали допис про дату і час проведення акції, яку діти назвали «Чисте село».

1

Долучилися до хорошої справи лише десятеро учнів 4, 6-9 класів. На шкільному подвір'ї учасники прослухали інструктаж з техніки безпеки і вирушили до краю села. Запланували прибрати центральну вулицю від шосе до кладовища, що і зробили.

«Я б хотіла сказати нашим односельчанам, що прибирати потрібно не тільки у себе на подвір'ї, а й поза ним, – говорить учениця 8 класу Богдана Солом'янюк. – Чесно кажучи, не очікувала стільки сміття, а це ж лише одна вулиця!»

1

«Кожною викинутою пляшкою чи пакетом ми нищимо природу і життя наступного покоління, це дуже важливо. Не треба бути байдужими, світ і так сповнений байдужістю. Машів – чудове село, та часом на нього боляче дивитись. Наш ліс наповнений сміттям, і якщо нічого з цим не робити, він перетвориться на сміттєзвалище. Особисто для мене природа дуже важлива, – зауважує ініціаторка прибирання Ірина Богуш.

Школярі сподіваються, що наступні акції матимуть значно більшу підтримку та дякують тим, хто вже виявив бажання приєднатися. Адже одне прибирання – це тільки початок.




1


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024