Медзаклади Любомльщини повністю забезпечені вакцинами

02 Листопада 2019, 15:17
Фото ілюстративне 1401
Фото ілюстративне

У Любомлі обговорили ситуацію в районі щодо рівня захворюваності населення на інфекційні хвороби, забезпеченість вакцинами та готовність центрів первинної медико-санітарної допомоги до проведення щеплень.

Нарада проходила під керівництвом голови районної державної адміністрації Олександра Устименка з представниками галузі охорони здоров’я району та головами об’єднаних територіальних громад, – інформує пресслужба Любомльської РДА.

Медична директорка КНП «Центр первинної медичної допомоги Любомльської районної ради» Олеся Дубина поінформувала про стан вакцинації для профілактики туберкульозу, кору, краснухи, паротиту, поліомієліту, дифтерії, правця, кашлюку (діти до 6 років), дифтерії, правця (діти старше 6 років), дифтерії, правця (дорослі), гемофільної інфекції, гепатиту В у Любомльському районі станом на вересень 2019 року.

Також розповіла де можна зробити щеплення безоплатно; що потрібно, щоб отримати щеплення; у яких країнах закуповується вакцина; які можуть бути реакції на вакцину та що є протипоказанням.

«Вакцини є в достатній кількості та гарної якості. Ми закликаємо батьків, щоб вони не боялися робити щеплення дітям і всі щеплення були зроблені за календарем», – сказала Олеся Юріївна.

Олеся Дубина
Олеся Дубина

Підбиваючи підсумки наради, голова районної державної адміністрації Олександр Устименко підкреслив:

«Найголовніше, щоб дорослі, а особливо ті, хто має дітей, розуміли, що вакцинація необхідна як сучасний метод запобігання розповсюдженню інфекційних хвороб. Саме тому, в першу чергу, потрібно звертатися до сімейного лікаря. Первинна ланка – це саме та ланка в системі медицини, яка забезпечує проведення вакцинації. Кожен дорослий повинен пройти ревакцинацію раз на 10 років, адже тільки в такому випадку ми зможемо говорити про те, що спалахів дифтерії не буде».



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024