Любомльський «Будівельник» святкує 30 річницю від заснування

01 Листопада 2019, 11:46
Колектив «Будівельника» 3451
Колектив «Будівельника»

Ще кілька десятків років тому чимало об’єктів були споруджені силами кооперативу (нині – ТзОВ) «Будівельник», який святкує ювілей – 30-річчя з часу створення.

Поява «Будівельника» на економічній карті району стала можливою завдяки розвитку кооперативного руху в останні роки горбачовської перебудови. Нове підприємство, очолюване Іваном Кошлатою, бурхливо розвивалося і стало серйозним конкурентом Любомльській дільниці тодішнього «Райагробуду», якою на той час керував Володимир Гурко: коли в інших будівельних організаціях середня зарплата вимірювалася 180-250 карбованцями, у «Будівельнику» люди отримували до тисячі, – про це пише «Кордон» із посиланням на газету «Наше життя» від 1 листопада.

1

За тридцять літ «Будівельник» у різних куточках краю залишив велику кількість «автографів» у вигляді об’єктів різного призначення. Серед найбільш масштабних – міська школа №3,  школи у селах Куснища і Машів, нинішній профліцей, житлові п’ятиповерхівки по вулицях Богдана Хмельницького і Брестській, відділення «Укртелекому»,  приміщення Волинської митниці, розбудова автопереходу, завершення будівництва нової райлікарні та багато інших споруд, зокрема, й приміщення редакції, де писалися ці рядки.

Серед втілених проектів останніх років – реконструкція міського стадіону «Колос», реконструкція і добудова Рівненської школи, реконструкція дитсадків, будівництво автозаправних станцій тощо.

«Зараз активно співпрацюємо з Рівненською ОТГ, — каже Володимир Гурко. — Зокрема, проводили реконструкцію у школах Забужжя і Гуща, виступали субпідрядником робіт у Забузькій амбулаторії».

Сьогодні на підприємстві працює 60 чоловік. Фірма має дозвіл на використання піщаного кар’єру, тож, окрім будівництва, виготовляє бетон, деякі залізобетонні вироби – блоки, «перемички», бетонні кільця.

З техніки мають сім «міксерів» різної місткості для бетону, декілька вантажівок, кран, навантажувач. У найближчій перспективі тут планують реконструювати і модернізувати бетонний вузол, щоб збільшити потужності, встановити комп’ютерне обладнання, аби виготовляти бетон за європейськими технологіями.

Ще у радянські часи «Будівельник» славився пристойними зарплатами. Не зраджують цій традиції і нині: зараз середня зарплатня становить 9549 гривень (торік цей показник був 9044, позаторік – 6874 гривень). За 9 місяців цього року підприємство виконало робіт і надало послуг на суму майже 20 мільйонів гривень, сплачено 3,5 млн. грн. різного роду податків і зборів.

Варто додати і той факт, що за підсумками минулорічного загальнодержавного рейтингового дослідження, яке проводилося серед 315 тисяч українських підприємств, «Будівельник» посів 26 місце у номінації «Платоспроможність» і став першим в області за показником «Коефіцієнт оборотності активів».

Фото надані редакцією газети «Наше життя»

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром