Відбувся семінар керівників закладів освіти Вишнівської сільради

31 Жовтня 2019, 15:59
Василь Стрільчук та Вікторія Пилипчук 2250
Василь Стрільчук та Вікторія Пилипчук

Захід провели з метою удосконалення навичок управлінської діяльності та набуття нового досвіду.

30 жовтня у Радехівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів відбувся семінар керівників ЗЗСО Вишнівської сільської ради на тему «Формування управлінської компетентності керівника сучасного навчального закладу в освітній парадигмі «Нової української школи», – йдеться на сайті Вишнівської ОТГ.

Заступник сільського голови-начальник гуманітарного відділу Василь Стрільчук відкрив семінар та проаналізував роль управлінця в освітній діяльності, функції та обов’язки сучасного керівника.

Керівниця закладу Вікторія Пилипчук презентувала управлінську діяльність Радехівської ЗОШ.

Директорка відмітила, що впровадження інноваційних технологій, діагностичний контроль, створення якісних умов для реалізації навчально-виховного процесу, збереження народних традицій, пропаганда здорового способу життя є пріоритетними напрямами діяльності педагогічного колективу.

«Успіх полягає не в тому, щоб обігнати того, хто біжить поруч, а в тому, щоб сьогодні бути успішнішим за себе вчорашнього… Я пишаюсь школою, в якій я працюю…» – підсумувала Вікторія Пилипчук.

Заступниця директора Лідія Пилипчук детальніше зупинилась на ролі методичної служби в управлінській діяльності, відмітивши, що основне завдання методичної служби – не лише допомагати педагогічним кадрам розвиватись та підвищувати фахову майстерність, а й спонукати їх до різного роду діяльності для удосконалення професійної компетентності.

Педагог-організаторка Ольга Веремко проаналізувала структуру шкільного самоврядування «Берегиня», розповіла про діяльність та роль шкільної ради, комісій у навчально-виховному процесі, продемонструвала фотозвіт щодо участі дітей у волонтерських акціях, семінарах, тренінгах, виховних заходах.

Психологічною розрядкою для присутніх керівників став тренінг з використанням метафоричних карток, проведений практичною психологинею школи Наталією Челядою. Вона детально охарактеризувала принцип дії картки для визначення емоційного стану особистості та провела з керівниками практичні заняття.

На заході були присутні гості. Зокрема, Олеся Дубина, директорка Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної допомоги Любомльської районної ради», підготувала презентацію на тему «Життя до та після вакцинації». Вона  підняла питання щодо медичних рекомендацій та основних правил для проведення вакцинації, проаналізувала рівень вакцинації в закладах освіти Вишнівської громади, зосередила свою увагу на медичних оглядах учнів. Керівники мали змогу отримати відповіді на всі актуальні питання щодо вакцинації з медичної та юридичної точки зору.

Леся Матяшук, заступниця директора Любомльської районної філії Волинського обласного центру зайнятості детально проаналізувала питання щодо вакансій в закладах освіти, повідомила вимоги щодо оформлення звітності та озвучила основний спектр послуг, котрі надає центр зайнятості.

Протягом семінару присутні мали змогу насолодитись виступами талановитих учнів Радехівської школи, а справжньою родзинкою заходу стала презентація фольклорного колективу «Перевесло».

На завершення семінару учасники мали змогу підбити підсумки та обговорити нагальні питання, що стосуються керівної та педагогічної діяльності.






 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024