На Любомльщині зріс рівень підліткової злочинності

17 Жовтня 2019, 09:37
1526

У прокуратурі Волинської області відбулася міжвідомча нарада керівників правоохоронних органів та органів державної влади області з питань попередження правопорушень серед дітей.

У нараді взяли участь керівники Головного управління Національної поліції, Управління патрульної поліції в області, управління освіти, науки та молоді, а також служби у справах дітей Волинської облдержадміністрації.

Розпочинаючи нараду,виконуючий обов'язки прокурора області Ігор Цюприк наголосив, що через прорахунки в організації взаємодії правоохоронних органів та органів влади щодо профілактики підліткової злочинності в області продовжує зростати кількість злочинів, вчинених неповнолітніми (з 78 минулоріч до 90 цього року, або на 15,4%), –повідомили на офіційному сайті Прокуратури Волині.

Збільшилася й кількість підлітків, які вступили у конфлікт із законом (з 39 до 60). Цьогоріч двоє підлітків в області скоїли умисні вбивства.

Спостерігається ріст злочинності у молодіжному середовищі на територіях Ківерцівського, Володимир-Волинського, Любомльського, Рожищенського районів.

Понад третину від усіх зареєстрованих в області вчинених підлітками злочинів (34 з 90) вчинили неповнолітні у Луцьку.

Серед причин та умов, що сприяють скоєнню злочинів неповнолітніми, окрім об’єктивних чинників залишаються і недопрацювання та прорахунки  в діяльності органів поліції, освіти, служб у справах дітей.

Обговоривши усі проблемні питання протидії злочинності у молодіжному середовищі, учасники наради розробили низку спільних заходів задля попередження правопорушень серед дітей, а також додержання прав підлітків, які вступили у конфлікт із законом.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024